ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Aπό την Μπέτυ στην Μαρέβα: Τι αποκαλύπτουν οι στιλιστικές τους επιλογές

Aπό την Μπέτυ στην Μαρέβα: Τι αποκαλύπτουν οι στιλιστικές τους επιλογές

Η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι μηχανικός και καθηγήτρια πληροφορικής. Η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Πολιτική Οικονομία, αλλά αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας καθώς έχει μαζί με τη συνεργάτιδά της, Δήμητρα Κολοτούρα, το fashion brand Zeus & Δione.

H θετική σκέψη της πρώτης και η καλλιτεχνική φύση της δεύτερης αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον τρόπο που επιλέγουν να ντύνονται.

Αυστηρές μονοχρωμίες, ladylike φορέματα, κλασικά combos όπως λευκό πουκάμισο με μαύρο παντελόνι, αλλά και εξάρσεις retro λάμψης για την Μπέτυ.

Σοφιστικέ κοστούμια, fashionable λεπτομέρειες, όπως ζώνες με αγκράφες και γυαλιά ηλίου-καθρέπτες, δημιουργικοί χρωματικοί συνδυασμοί με το χακί να πρωταγωνιστεί σε πολλούς από αυτούς και ρούχα από το δικό της label σε αρχαιοελληνικό στυλ με folklore λεπτομέρειες και κεντήματα, για την Μαρέβα. 90s μινιμαλισμός VS Grecian chic with a twist αισθητική σε μία «μάχη» που ο μόνος νικητής είναι η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα της καθεμίας.

Ο αντικομφορμιστικός χαρακτήρας της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα αποτυπωνόταν σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου το «less is more» ήταν ο βασικός ενδυματολογικός πυλώνας πάνω στον οποίο «έχτιζε» τις εμφανίσεις της. Διακριτική και αποφασιστική, επέλεγε κομμάτια που απέπνεαν αυτοπεποίθηση χωρίς να «φωνάζουν πως επιζητούν την προσοχή μας».

Από τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένουμε να δούμε structured κομμάτια, περίτεχνα κοψίματα, εκλεπτυσμένες δημιουργίες αλλά και prints που αντιπροσωπεύουν τη δική της, μοναδική αισθητική.

«Αν μπορώ από τη θέση μου να επηρεάσω έστω και κάποιες γυναίκες θα ήθελα αυτές να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και να διασκεδάζουν με τη μόδα», αυτά ήταν τα λόγια μίας άλλης Πρώτης Κυρίας κάπου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, της Μισέλ Ομπάμα και είναι αυτό που πρέπει να αποπνέει κάθε γυναίκα σε θέση ισχύος στον πλανήτη… τα ρούχα και το στυλ πρέπει να μας οπλίζουν με δύναμη και να βγάζουν στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας. Και όπου «καλύτερος» δεν βάζουμε αισθητικά κριτήρια, μόνο συναισθήματα χαράς, δημιουργικότητας και αυτοεκτίμησης για την εικόνα και την προσωπικότητά μας.

Η Μπέτυ και η Μαρέβα, μπορεί να επιλέγουν διαφορετικά ρούχα αλλά «συμφωνούν» απόλυτα με τις επιλογές τους στη ρήση της Μισέλ και αν δεν είναι αυτό μία έκφανση του «πολιτικού μας πολιτισμού», τότε τι είναι;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ