ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέβιν Σπέισι: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονου

Κέβιν Σπέισι: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονου
AP Photo/Steven Senne

Οριστικό τέλος μπήκε στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να έκανε σε νεαρό άνδρα ο Κέβιν Σπέισι.

Το φερόμενο ως θύμα αρνήθηκε να καταθέσει επιπλέον στοιχεία που του ζητήθηκαν. Έτσι, η εισαγγελία απέσυρε οριστικά τις κατηγορίες σε βάρος του. Οι εισαγγελείς είχαν ασκήσει δίωξη σε βάρος του Σπέισι τον Δεκέμβριο και η δίκη είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο νεαρός είχε καταγγείλει ότι τον Ιούλιο του 2016, ενώ ήταν 18 ετών, είχε συναντήσει τον 59χρονο ηθοποιό σε ένα μπαρ και εκείνος τον είχε κεράσει μερικά ποτά. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Σπέισι φέρεται να έκανε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος του νεαρού. Συγκεκριμένα, άπλωσε το χέρι του και άγγιξε το φερόμενο ως θύμα στα γεννητικά του όργανα.

Ο ενάγων αρνήθηκε να καταθέσει περαιτέρω στοιχεία, που σύμφωνα με την υπεράσπιση του ηθοποιού θα μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητά του. Ο νεαρός ισχυρίζεται, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, ότι έχασε το τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του το «επίμαχο» βράδυ.

Οι συνήγοροι του Κέβιν Σπέισι ωστόσο, κατηγορούν τον αντίδικο ότι διέγραψε σκοπίμως γραπτά μηνύματα που θα ήταν αρκετά για την αθώωση του πελάτη τους.

Ο σήμερα 21χρονος ενάγων επικαλέστηκε την πέμπτη τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος και τα δικαιώματά του που απορρέουν από το άρθρο περί μη αυτο-ενοχοποίησης, ώστε να μην καταθέσει για το ζήτημα στους δικαστές. Οι Αρχές ξεκαθάρισαν ότι αυτή του η απόφαση ήταν που τους οδήγησε στο κλείσιμο της υπόθεσης και την απόσυρση των κατηγοριών.

Έτσι, ο ενάγων απέσυρε τη σχετική αγωγή εναντίον του Σπέισι και οι δικηγόροι του σχολίασαν πως ο εντολέας τους έδειξε «τεράστιο θάρρος κάτω από δύσκολες περιπτώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ