ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φέι Ντάναγουεϊ: Απολύθηκε από παράσταση γιατί... χαστούκιζε υπαλλήλους του θεάτρου

Φέι Ντάναγουεϊ: Απολύθηκε από παράσταση γιατί... χαστούκιζε υπαλλήλους του θεάτρου
Chris Pizzello/Invision/AP

H διάσημη ηθοποιός Φέι Ντάναγουέϊ κατηγορείται για πολύ κακή συμπεριφορά που έφτασε μέχρι του σημείου να... χαστουκίζει τους υπαλλήλους της θεατρικής παράστασης «Tea at Five».

Η βραβευμένη με Όσκαρ Φέι Ντάναγουεϊ απολύθηκε από την θεατρική παράσταση «Tea at Five», που ήταν σε διαδικασίες προβών για να ανέβει στο Μπρόντγουεϊ. Στην παράσταση, η Ντάναγουέϊ θα ερμήνευε την Κάθριν Χέμπορν. Η 78χρονη Ντάναγουεϊ ανέβασε με την ίδια ομάδα την παράσταση στη Βοστώνη και εκεί ήταν που άρχισαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times οι κατηγορίες που οδήγησαν στην απόλυσή της ήταν οι εξής:

* Στις 10 Ιουλίου, η Ντάναγουεϊ χαστούκισε εργαζομένους του θιάσου που προσπάθησαν να τη βοηθήσουν να βάλει την περούκα της, κάτι που οδήγησε στην ακύρωση της παράστασης. Μετά την ανακοίνωση, όχι απλά δεν ζητησε συγγνώμη, αλλά τους έβρισε κιόλας.

* Έφτανε πάντα με δίωρη καθυστέρηση στις πρόβες, δεν έμαθε ποτέ το κείμενό της και δεν επέτρεπε σε κανέναν να παρακολουθήσει τις πρόβες - ούτε καν το σκηνοθέτη.

* Εστελνε εξαγριωμένα και υβριστικά μέιλ στην παραγωγή και στο θίασο μέσα στη νύχτα.

* Κατά τη διάρκεια μίας φωτογράφησης, θύμωσε και έσπασε το μπολ με τη σαλάτα της στον τοίχο.

Οι παραγωγοί της παράστασης επιβεβαίωσαν με επίσιμη δήλωση στους New York Times ότι η Ντάναγουεϊ απολύθηκε, αλλά δεν ανέλυσαν τους λόγους. Πρόσθεσαν μόνο ότι στα σχέδιά τους ήταν να βρουν αντικαταστάτρια και να συνεχίσουν τις παραστάσεις από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Οι Times σχολίαζαν στο ρεπορτάζ τους ότι η 78χρονη Ντάναγουεϊ έχει πλέον τη φήμη ότι είναι πολύ δυσκολο, μέχρι και αδύνατον, να δουλέψει κανείς μαζί της. Δεν είναι η πρώτη φορά που προβλήματα έχουν σημειωθεί λόγω της συμπεριφοράς της σε κινηματογραφικά σετ ή θεατρικές σκηνές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ