ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones: Γιατί ο Ντρόγκον έκαψε το σιδερένιο Θρόνο;

Game of Thrones: Γιατί ο Ντρόγκον έκαψε το σιδερένιο Θρόνο;
HBO

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones ξεκαθαρίζεται λίγους μήνες μετά την προβολή της. Το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου της σειράς του ΗΒΟ, με τίτλο “Ο Σιδερένιος Θρόνος”, αποκαλύφθηκε, αφότου κέρδισε την υποψηφιότητα για το βραβείο ΕΜΜΥ καλύτερου σεναρίου.

Όσοι διαβάσουν το σενάριο, θα διαπιστώσουν ότι μια συγκεκριμένη σκηνή, η οποία προκάλεσε μεγάλη συζήτηση όταν προβλήθηκε, είχε γραφτεί εντελώς διαφορετικά. Η σκηνή λαμβάνει χώρα αμέσως μετά από εκείνη κατά την οποία ο Τζον Σνόου έχει σκοτώσει τη Ντενέρις Ταργκάριεν στο δωμάτιο του θρόνου στο King's Landing. Ο μόνος επιζήσας δράκος της Ντενέρις, ο Ντρόγκον, μπαίνει στο δωμάτιο του θρόνου και τον καίει με μια καυτή ανάσα.

Όταν προβλήθηκε το επεισόδιο, η σκηνή αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με τους φανατικούς της σειράς να τονίζουν ότι τελικά ο Ντρόγκον ήταν πολύ καλύτερος στην πολιτική απ' ότι όλοι οι ανθρώπινοι χαρακτήρες της σειράς. Πέρα από τα αστεία, ήταν πολλοί εκείνοι που ένοιωσαν ότι η σκηνή είχε συμβολική σημασία.

Είχαν άδικο.

Τώρα που αποκαλύφθηκε το αρχικό σενάριο, αποδεικνύεται ότι ο θρόνος δεν ήταν ο στόχος του θυμού του δράκου, αλλά το συμβάν ήταν απλώς τυχαίο.

Ίσως το γεγονός ότι ο θρόνος κάηκε κατά λάθος να κάνει πιο εύπεπτη τη σκηνή, αλλά και πάλι μάλλον δεν θα διορθώσει το γεγονός ότι οι περισσότεροι φανατικοί της σειράς απογοητεύτηκαν από το τέλος της.

Το πλήρες σενάριο είναι πλέον διαθέσιμο σε όποιον θέλει να το διαβάσει στο internet. Το Game of Thrones συγκέντρωσε 32 υποψηφιότητες για ΕΜΜΥ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ