ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

1917: Η νέα ταινία του Σαμ Μέντες ίσως είναι το καλύτερο πολεμικό δράμα όλων των εποχών (trailer)

1917: Η νέα ταινία του Σαμ Μέντες ίσως είναι το καλύτερο πολεμικό δράμα όλων των εποχών (trailer)
Imdb

Πριν από 4 χρόνια, ο Σαμ Μέντες παραιτήθηκε από το σύμπαν του Τζέιμς Μποντ για να ετοιμάσει την επική πολεμική ταινία του, τη δεύτερη ταινία εποχής της καριέρας του, μετά το «Revolutionary Road» του 2008. Το αποτέλεσμα ειναι κατ' ελάχιστο εντυπωσιακό... 

Το «1917» εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κι ακολουθεί μία μέρα στη ζωή δύο στρατιωτών, του Σκόφιλντ και του Μπλέικ. Δεν είναι μία οποιαδήποτε μέρα. Είναι η μέρα που αναλαμβάνουν την αποστολή να διασχίσουν το εχθρικό μέτωπο και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σώσει τις ζωές 1.600 ανθρώπων -ανάμεσα στους οποίους και ο αδελφός του Μπλέικ.

Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Τζορτζ ΜακΚέι («Captain Fantastic») και ο Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν («Game of Thrones»), ενώ τους πλαισιώνουν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κόλιν Φερθ, Άντριου Σκοτ και πολλοί άλλοι.

Ο Μέντες έχει συγκεντρώσει στην ομάδα του μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου. Το Λι Σμιθ (μοντέρ της «Δουνκέρκης»), το Ντένις Γκάσνερ (production designer του «Revolutionary Road»), τον Τόμας Νιούμαν (ο οσκαρικός συνθέτης του «American Beauty)») και το θρυλικό διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς -υπεύθυνο για το καταπληκτικό αποτέλεσμα που φαίνεται και από το trailer.

Το 1917 θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου φυσικά να προλάβει τα Όσκαρ, ενώ ήδη θεωρείται από τα φαβορί, καθώς συγκρίνεται με το «Σταυροί στο Μέτωπο» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», του Στίβεν Σπίλμπεργκ και τη «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν και θεωρείται ήδη ένα φιλμ που θα πάρει τη θέση του ανάμεσα στις καλύτερες αντιπολεμικές ταινίες όλων των εποχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ