ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Netflix κάνει ταινία τη Eurovision - Πρωταγωνιστής ο Γουίλ Φέρελ

Το Netflix κάνει ταινία τη Eurovision - Πρωταγωνιστής ο Γουίλ Φέρελ
Chris Pizzello/Invision/AP

H Eurovision μπορεί να μην φημίζεται ούτε για την αισθητική αλλά ούτε και για την καλλιτεχνική της αξια, όμως παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο. Το Netflix την είδε, πάντως, σαν υλικό για κωμωδία, την οποία και σκοπεύει να γυρίσει, με τον απλό τίτλο Eurovision και πρωταγωνιστή το Γουίλ Φέρελ

Ο Φέρελ έχει βρεθεί στη Eurovision της Λισαβόνας το 2018, ενώ και φέτος στο Ισραήλ, το Netflix πραγματοποίησε γυρίσματα μέσα στην αρένα του Τελ Αβίβ τα οποία φαίνεται πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στην ταινία.

Εκτός από τον Φέρελ, στην ταινία Eurovision φαίνεται πως έχει κλείσει και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς –γνωστή από την ταινία «Το Ημερολόγιο» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ– ενώ σκηνοθέτης της κωμωδίας θα είναι ο Ντέιβιντ Ντόμπκιν που υπέγραφε την χριστουγεννιάτικη κωμωδία «Ο αδερφός του Αη Βασίλη».

«Ξεκίνησα να παρακολουθώ την Eurovision εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Η γυναίκα μου είναι Σουηδή και την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη Σουηδία (το 1999) βρέθηκα να παρακολουθώ Eurovision», λέει ο Φέρελ σε συνέντευξή του στο γαλλικό 20minutes. «Δεν είχα ιδέα τι ήταν. Εκείνη τη χρονιά, ο διαγωνισμός γινόταν στην Ιερουσαλήμ και τραγούδησε η Σαρλότ Νίλσον για τη Σουηδία», θυμάται ο Αμερικανός κωμικός.

Ο Φέρελ παραδέχεται πως στην Αμερική γενικά ο κοσμος έχει μαύρα μεσάνυχτα για την Eurovision. Ο ηθοποιός μίλησε το 2018 στο γαλλικό μέσο με αφορμή τη διαρροή φωτογραφιών του στα καθίσματα των θεατών της Eurovision που έγινε στη Λισαβόνα. Ωστόσο, αν και το 2018 ήταν εκεί και για επαγγελματικούς λόγους, δεν ήταν η πρώτη φορά που παρακολουθούσε από κοντά τον μουσικό διαγωνισμό. «Θυμάμαι τις Πολωνίδες “γαλατάδες” και την Κοντσίτα που μου κίνησαν πραγματικά το ενδιαφέρον», είπε στην ίδια συνέντευξη.

To Netflix δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερομηνία της πρεμιέρας της ταινίας, ούτε για το αν έχουν ολοκληρωθεί ή όχι τα γυρίσματά της. Όσο για το σενάριο, φαίνεται πως ο Φέρελ θα αναλάβει να υποδυθεί το μέλος της αποστολής της Ισλανδίας, με τις πληροφορίες να λένε ότι επελέγη η συγκεκριμένη χώρα καθώς κανείς διαγωνιζόμενός της δεν έχει κερδίσει ποτέ τον διαγωνισμό.

Έτσι, εκτός από τα γυρίσματα σε Τελ Αβίβ και Λισαβόνα, τα οποία προφανώς θα χρησιμεύσουν προκειμένου να δίνουν την εντύπωση πως οι πρωταγωνιστές βρίσκονται πράγματι στη Eurovision, η ταινία θα ολοκληρωθεί σε περιοχές της Βορείου Ισλανδίας και στο Λονδίνο.

AP 19138798893604

AP Photo/Sebastian Scheiner

Μια καθόλου τυχαία απόφαση

Ο μουσικός διαγωνισμός συγκεντρώνει στους τηλεοπτικούς δέκτες τους περί τα 200 εκατομμύρια τηλεθεατές, γεγονός που συγκαταλέγει τη Eurovision μεταξύ των πιο ισχυρών τηλεοπτικών προϊόντων στον πλανήτη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι υπεύθυνοί του βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις προκειμένου να στήσουν έναν παρόμοιο διαγωνισμό στην Αμερική.

Κι έτσι κάπως φτάνουμε στο διά ταύτα, τη σχέση της Eurovision με το Netflix, δηλαδή. Πριν από δύο μήνες, οι ιθύνοντες του διαγωνισμού, που το 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, ανακοίνωσαν συμφωνία με την πλατφόρμα. Σύμφωνα με αυτή, το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα και θα προβάλει στις ΗΠΑ τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό, τόσο για το 2019, όσο και για το 2020...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ