ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 05/09 - 11/09

Οι ταινίες της εβδομάδας 05/09 - 11/09
Pixabay

Τo φθινόπωρο είναι εδώ και μαζί του και οι μεγάλες παραγωγές που ξεκινούν να κάνουν την ενφάνισή τους στους κινηματογράφους. Μαζί τους και επανεκδόσεις ή πρώτες προβολές κλασικών ταινιών.

Το Αυτό Κεφάλαιο 2 (It Chapter Two), Άντι Μουσιέτι

Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Η Εμμονή (Une Intime Conviction), Αντουάν Ρεμπόλ

Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας και, ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.

Η Τελευταία Ταινία (The Last Movie), Ντένις Χόπερ

Ο κασκαντέρ Κάνσας είναι μέλος ενός συνεργείου από το Χόλιγουντ που συγκλονίζεται από το θάνατο ενός ηθοποιού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ταινίας γουέστερν σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Περού. Όταν η παραγωγή ολοκληρώνεται, ο Κάνσας παραμένει εκεί, προσπαθώντας να βρει τη λύτρωση στην απομόνωση του Περού και στην αγκαλιά μιας πρώην πόρνης. Την ίδια στιγμή, οι ντόπιοι έχουν καταλάβει το ερειπωμένο σκηνικό και ξεκινούν να στήσουν μια τελετουργική αναπαράσταση της παραγωγής, με τον Κάνσας ως το εξιλαστήριο θύμα τους. Για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες το φιλμ του Ντένις Χόπερ από το 1971.

Angry Birds: Η Ταινία 2 (The Angry Birds Movie 2), Θούροπ Βαν Όρμαν

Τα θυμωμένα πουλιά που δεν πετάνε και τα κακόβουλα πράσινα γουρούνια αντιμετωπίζουν μία κοινή απειλή που βάζει σε κίνδυνο τα νησιά τους. Ο Ρεντ, ο Τσακ, ο Μπομπ και ο Σούπερ Αετός επιστρατεύουν την αδελφή του Τσακ, Σίλβερ, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με το γουρούνι Λέοναρντ, τη βοηθό του Κόρτνεϊ και τον Γκάρι για να κάνουν ανακωχή και να σχηματίσουν μία απίθανη ομάδα που θα σώσει τα νησιά τους.

Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ (Where You'd Go, Bernadette), Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι η περιπέτεια. Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 15χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της. Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ διασκευάζει το best seller της Μαρία Σέμπλ, με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ.

Οι Νύχτες της Καμπίρια (Le Notti di Cabiria), Φεντερίκο Φελίνι

Η ιστορία της αγαθιάρας και κακομοίρας λαϊκής πόρνης Καμπίρια που ζει κι επιβιώνει στις εργατικές συνοικίες της Ρώμης. Μια νύχτα θα βρεθεί στην πολυτελή έπαυλη ενός σταρ του σινεμά. Από κει θα φύγει άπραγη, ενώ σε μια άλλη περίπτωση θα συμμετάσχει σε νούμερο ταχυδακτυλουργού ενός συνοικιακού βοντβίλ. Εκεί θα την γνωρίσει ένας ομορφονιός, ο οποίος θα της πουλήσει έρωτα. Σε ένα τους ραντεβουδάκι θα την οδηγήσει σε ένα δασάκι δίπλα σε έναν γκρεμό, θα της αρπάξει όλες της τις οικονομίες και θα εξαφανιστεί. Η εμβληματική ταινία από την πρώτη περίοδο του Φεντερίκο Φελίνι, βραβευμένη με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες.

Πορφυρά Ποτάμια (Les Rivières Pourpres), Ματιέ Κασοβίτς

Στην πανεπιστημιούπολη του Γκερνόν ένας νεαρός άνδρας βρίσκεται στραγγαλισμένος, με φρικτά ίχνη βασανισμού στο γυμνό του κορμί. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο εμμονικός και βίαιος αστυνόμος Πιέρ Νιεμάν, που αναζητεί απαντήσεις στους πάγους των Άλπεων. Στο Σαρζάκ, ένα μικρό χωριό πολλά χιλιόμετρα από 'κει, ο Καρίμ Αμπντούφ, ένας ανορθόδοξος μοναχικός μπάτσος, ερευνά τη σύληση του τάφου ενός μικρού παιδιού και την εξαφάνιση των στοιχείων του από τα σχολικά αρχεία. Οι έρευνές τους θα τους οδηγήσουν από μυστήριο σε μυστήριο κι από ψεύτικες ενδείξεις σε αληθινά ίχνη. Ώσπου θα διαπιστώσουν πως οι υποθέσεις τους συγκλίνουν... Το αστυνομικό θρίλερ του Ματιέ Κασοβίτς, με τους Ζαν Ρενό και Βενσάν Κασέλ, δύο δεκαετίες μετά την πρώτη του προβολή, ξανά στις αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ