ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πριγκιπικά... βάσανα: Η πρώτη μέρα της μικρής Σάρλοτ στο σχολείο

Πριγκιπικά... βάσανα: Η πρώτη μέρα της μικρής Σάρλοτ στο σχολείο
Aaron Chown/Pool via AP

Ακόμα και οι πριγκίπισσες πρέπει να ξυπνάνε νωρίς για να πάνε στο σχολείο. Αυτή είναι μια πικρή αλήθεια της ζωής που ανακάλυψε σήμερα για πρώτη φορά η μικρή Σάρλοτ, κόρη της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Σήμερα για εκατομμύρια παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία είναι η πρώτη ημέρα στο σχολείο. Ανάμεσα σε αυτά που ξύπνησαν νωρίς για την πρώτη αυτή μέρα ήταν και ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ. Η Σάρλοτ, συνοδευόμενη από την μητέρα της, Κέιτ Μίντλετον, τον πατέρα της πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον μεγάλο αδελφό της, πρίγκιπα Τζορτζ, πέρασε την πύλη του Thomas's Battersea.

AP 19248280284757

Aaron Chown/Pool via AP

Το Thomas's Battersea είναι το σχολείο στο οποίο εδώ και δύο χρόνια φοιτά ο πρίγκιπας Τζορτζ. Είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο, με διαφορετικό πρόγραμμα που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων των παιδιών. Και απόλυτη προτεραιότητα στην ευγένεια. Για αυτό και από την πρώτη τάξη διδάσκονται δράμα, ιστορία, ξένες γλώσσες, μουσική και μπαλέτο. Εκεί γνώρισε το μπαλέτο και ο μικρός Τζορτζ το οποίο λατρεύει ιδιαίτερα και πρόσφατα έγινε στόχος διαφόρων σχολίων από παρουσιάστρια του BBC.

Α, ναι, το Thomas's Battersea κοστίζει περίπου 22.000 ευρώ το χρόνο.

Η μικρή Σάρλοτ φορώντας τη στολή της, με αυτοπεποίθηση και τη γνωστή πονηριά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της (πολύ πρόσφατα έβγαλε για μια ακόμη φορά γλώσσα στους δημοσιογράφους) χαιρέτησε τη δασκάλα της που την περίμενε στην είσοδο, εν αντιθέση με τον πρίγκιπα Τζορζ που έμοιαζε βαριεστημένος και νυσταγμένος. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει παραδεχτεί σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ο μεγάλος του γιος βαριέται το σχολείο.

AP 19248274429693

Aaron Chown/Pool via AP

Η Κέιτ Μίντλετον μαυρισμένη από τις διακοπές της, με ένα φλοράλ φόρεμα και το μαλλί χτενισμένο λίγο πιο μοντέρνα από ό,τι συνήθως, έκλεψε τις εντυπώσεις. Πηγές του παλατιού μιλώντας στη Daily Mail ανέφεραν ότι η πριγκίπισσα Σάρλοτ ήταν ενθουσιασμένη που φεύγει από το νηπιαγωγείο για να πάει στο δημοτικό και ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ ήταν χαρούμενος που πλέον θα πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με την αδελφή του.

Τα δύο παιδάκια στο σχολείο δεν θα αποκαλούνται πρίγκιπας και πριγκίπισσα, καθώς στόχος του παλατιού και ειδικά των γονιών τους και του ίδιου του σχολείου είναι να μην γίνεται κανένας διαχωρισμός. Ετσι, στο σχολείο της η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα είναι γνωστή ως Σάρλοτ Κέμπριτζ όπως αντίστοιχα ο πρίγκιπας Τζορτζ, μελλοντικός βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, είναι γνωστός ως Τζορτζ Κέμπριτζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ