ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τυφώνας Ντόριαν: Αγνοούνται πάνω από 23 μέλη της οικογένειας του ηθοποιού Σίντνεϊ Πουατιέ

Τυφώνας Ντόριαν: Αγνοούνται πάνω από 23 μέλη της οικογένειας του ηθοποιού Σίντνεϊ Πουατιέ
Richard Shotwell/Invision/AP

Ο 66χρονος Τζέφρεϊ Πουατιέ, ανιψιός του η ηθοποιού Σίντνεϊ Πουατιέ, είπε ότι τουλάχιστον 23 μέλη της οικογένειάς του αγνοούνται στις Μπαχάμες μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν. Ο Πουατιέ συμπλήρωσε ότι η οικογένεια ακόμα περιμένει νέα από συγγενείς της -συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του, Μπάρμπαρα και των μεγαλύτερων παιδιών του που ζούσαν στο Φρίπορτ.

Η οικογένεια είναι μια από τις εκατοντάδες που προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τους δικούς τους ανθρώπους, μια εβδομάδα μετά το χτύπημα του τυφώνα. Σε κάποιες περιπτώσεις αγνοούνται ολόκληρες οικογένειες.

«Δεν έχουμε εντοπίσει κανέναν τους ακόμα, ούτε είχαμε κανένα νέο τους», είπε ο Πουατιέ. «Ανησυχούμε πολύ», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 500 κάτοικοι του νησιωτικού κράτους ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του Σίντνεϊ Πουατιέ, του διάσημου ηθοποιού ο οποίος γεννήθηκε στο Μαϊάμι από γονείς που είχαν έλθει από τις Μπαχάμες, ενώ και ο ίδιος μεγάλωσε σε αυτές. Πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και χρειάζονται άμεση βοήθεια, ενώ το Μεγάλο Αμπάκο είναι πλέον μη-κατοικήσιμο, με πτώματα παντού και τους αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι «η μυρωδιά του θανάτου από τα νεκρά σώματα που επιπλέουν στο νερό, βρίσκεται παντού».

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 43-45 νεκρούς στο Μεγάλο Αμπάκο και άλλους 8 στη Μεγάλη Μπαχάμα, αλλά ο Πρωθυπουργός της χώρας προειδοποιεί ότι ο αριθμός ίσως ανέβει πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ