ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γκουίνεθ Πάλτροου: Όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εμφανίστηκε στο σπίτι της κι εκείνη κλείστηκε στο μπάνιο

Γκουίνεθ Πάλτροου: Όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εμφανίστηκε στο σπίτι της κι εκείνη κλείστηκε στο μπάνιο
AP Photo/Stuart Ramson

Ένα καινούργιο βιβλίο για την  υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν, υποστηρίζει ότι η Γκουίνεθ Πάλτροου αρχικά φοβόταν να αποκαλυφθεί ο ρόλος της στην αποκάλυψη του σκανδάλου και ζήτησε να παραμείνει η μαρτυρία της κρυφή. Μετά, όμως, άλλαξε γνώμη και ενθάρρυνε και άλλες γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά.

Στο βιβλίο She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement, το οποίο έγραψαν οι ρεπόρτερ των New York Times, Τζόντι Κάντορ και Μέγκαν Τούχεϊ, δεν γίνεται απλή καταγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου. Οι δύο ρεπόρτερ ήταν εκείνες που έγραψαν και το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις 5 Οκτωβρίου 2017, το οποίο αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες στα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ. Τώρα, με το βιβλίο τους, αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές και λεπτομέρειες της ιστορίας. Ανάμεσα σε αυτές είναι και ο ρόλος της Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία στην αρχή «φοβόταν να πει όσα ήξερε και κυρίως φοβόταν μην αποκαλυφθεί το όνομά της. Μετά όμως έγινε η μάρτυρας-κλειδί, παρέθεσε τη δική της εμπειρία και προσπάθησε να στρατολογήσει και άλλες μάρτυρες».

«Η Γκουίνεθ ήταν από τις πρώτες που μίλησαν μαζί μας και ήθελε να μας βοηθήσει. Ακόμα και μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γουάινστιν στο σπίτι της, πριν από ένα πάρτι, η οποία την ανάγκασε να κρυφτεί στο μπάνιο», είπαν οι δυο ρεπόρτερ.

Η Πάλτροου πρωταγωνίστησε σε πολλές παραγωγές του Γουάινστιν, όπως το «ερωτευμένος Σέξπιρ» και μίλησε για τις εμπειρίες της μαζί του. «Ήμουν παιδί, είχα υπογράψει συμβόλαιο, ήμουν τρομοκρατημένη», είπε τις δύο δημοσιογράφους. Όταν ο τότε σύντροφός της, Μπραντ Πιτ, ξεμπρόστιασε τον Γουάινστιν, η Πάλτροου «νόμιζε ότι εκείνος θα την απολύσει».

Ο Γουάινστιν, του οποίου η δίκη για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση εκκρεμεί, αρνείται όλες τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς.

Ένας εκπρόσωπός του είπε στο Deadline, ότι είναι αξιοπερίεργη η αγωνία που λέει ότι είχε να μην χάσει τη δουλειά της: «Η Γκουίνεθ Πάλτροου προέρχεται από μια επιφανή οικογένεια του Χόλιγουντ. Ο πατέρας της ήταν κορυφαίος παραγωγός και η μητέρα της μια διάσημη ηθοποιός. Την έχει βαφτίσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Δεν χρειαζόταν να κάνει ταινίες με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Ήθελε να το κάνει. Και κέρδισε κορυφαία βραβεία και ήταν μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς για μια δεκαετία με τον Γουάινστιν. Το αφήγημά της ότι φοβόταν να μη χάσει τη δουλειά της δεν στέκει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ