ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το πραγματικό Next Top Model: Μια 9χρονη χωρίς πόδια κατακτά τις πασαρέλες

Το πραγματικό Next Top Model: Μια 9χρονη χωρίς πόδια κατακτά τις πασαρέλες
Instagram

Η 9χρονη Ντέζι Μέι Ντιμέτρ, από το Μπέρμινχαμ, γεννήθηκε με μια σπάνια δυσπλασία, που της στέρησε τα δύο πόδια. Όχι όμως και τα όνειρα. Η Ντέζι Μέι έκανε πριν από λίγες μέρες το ντεμπούτο της στις πασαρέλες, στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, περπατώντας -με τεράστια άνεση- και παραδίδοντας ένα μάθημα αποφασιστικότητας.

Η Ντέζι Μέι γεννήθηκε με μια σπάνια συγγενή ανωμαλία, την ημιμέλεια κνήμης, που σημαίνει ότι μέρος του συγκεκριμένου οστού, ή και όλο, απλώς δεν υπάρχει. Στην περίπτωση της Ντέζι Μέι, υπήρχε μόνο ένα μικρό τμήμα του οστού στο ένα πόδι, ενώ στο άλλο καθόλου.

Χωρίς κνήμες, τα πόδια της Ντέζι Μέι δεν αναπτύχθηκαν. «Το ένα έμοιαζε με μια μικρή μπάλα και το άλλο ήταν απλώς άχρηστο», λέει ο πατέρας της, Άλεξ Ντιμέτρ. Οι γονείς της αποφάσισαν ότι η καλύτερη λύση για μικρή θα ήταν διπλός ακρωτηριασμός κάτω από το γόνατο. «Αν ζούσε με τα πόδια με τα οποία γεννήθηκε, δεν θα είχε ζωή. Δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα απ’ όσα κάνει σήμερα», λέει ο πατέρας της.

Screenshot 2075

@Instagram

Η οικογένεια περίμενε 18 μήνες για το χειρουργείο και η μικρή άργησε να συνέλθει. Είχε επιπλοκές και τρομερούς πόνους.

Όλα αυτά πέρασαν όμως και πλέον όλοι τους επέλεξαν να σκέφτονται θετικά. Η Ντέζι Μέι ζει με τους γονείς της και τα τρία της αδέλφια και η επιμονή της επηρέασε όλη την οικογένεια. «Ήμασταν όλοι σε κατάθλιψη, αλλά τελικά ήταν εκείνη που μας έκανε να δούμε τα πράγματα αλλιώς», λέει ο πατέρας της. «Με άλλαξε. Μας άλλαξε όλους. Αλλάζει τον κόσμο γύρω της».

Μετά την επέμβαση, η Ντέζι Μέι έβαλε προσθετικά πόδια. Έμαθε να περπατάει, να τρέχει, να πηδάει και πολλά περισσότερα πράγματα. Έχει δύο σετ προσθετικών ποδιών. Το ένα είναι για την καθημερινότητά της, το σχολείο ας πούμε, και το άλλο είναι για τις αθλητικές της δραστηριότητες. Οι γονείς της λένε πως ό,τι κι αν της φορέσεις, προσαρμόζεται τρομερά γρήγορα.

Screenshot 2082

@Instagram

«Θέλει να κάνει όσα κάνουν και οι άλλοι άνθρωποι και αυτό την εμπνέει», λέει ο πατέρας της. «Τη ρωτάω όλη την ώρα πώς αισθάνεται που είναι διαφορετική και μου απαντάει ότι δεν τη νοιάζει καθόλου και την πιστεύω», συμπληρώνει.

Όταν η Ντέζι Μέι έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram, έγινε πολύ δημοφιλής και η οικογένειά της αποφάσισε να της κάνει τη χάρη και να απευθυνθεί σε ένα πρακτορείο μοντέλων, το Zebedee Management, το οποίο διαχειρίζεται μοντέλα με διαφορετικότητα. Πριν από λίγες μέρες έγινε το πρώτο μοντέλο με διπλό ακρωτηριασμό που περπάτησε στις πασαρέλες της Eβδομάδας Mόδας στη Νέα Υόρκη.

 108566401 daisy

@Instagram

«Πιστεύουμε ότι η ομορφιά πηγάζει από το εσωτερικό ενός ανθρώπου και τα ρούχα μας θέλουν να καταδείξουν τη διαφορετικότητα κάθε παιδιού. Ενθαρρύνουμε τη διαφορετικότητα», λέει η εταιρία παιδικών ρούχων Lulu et Gigi στο site της.

Η καριέρα της Ντέζι Μέι είναι ανοδική και τους 18 μήνες που ασχολείται ήδη με το μόντελινγκ έχει δουλέψει με εταιρείες όπως η Nike και η River Island. Στη Νέα Υόρκη «περπάτησε σαν επαγγελματίας», λένε όσοι την είδαν και η Ντέζι Μέι έχει ήδη κλείσει δουλειά για την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Αναξάρτητα από το τι καριέρα θα επιλέξει να ακολουθήσει στη ζωή της, είναι ήδη το Next Top Model.

Ως άνθρωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ