ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φελίσιτι Χάφμαν: Ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο με τα πανεπιστήμια

Φελίσιτι Χάφμαν: Ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο με τα πανεπιστήμια
AP Photo

Σε 14 ημέρες φυλάκιση καταδικάστηκε η ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν, καθώς πλήρωσε 15.000 δολάρια για να αλλάξουν τα αποτελέσματα εξετάσεων της κόρης της, ώστε να εισαχθεί σε αμερικανικό κολλέγιο.

Μάλιστα, λίγο πριν της επιβληθεί η ποινή, η ηθοποιός παραδέχτηκε σε ομοσπονδιακό δικαστή ότι θα μπορούσε να είχε αποφύγει την εμπλοκή της στο σκάνδαλο και ότι «ντρέπεται» που δεν το έκανε.

Η 56χρονη είναι η πρώτη που καταδικάστηκε, από τους συνολικά 34 γονείς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας. Επιπλέον, της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 δολαρίων και 250 ώρες κοινοτικής εργασίας.

Η πρώην πρωταγωνίστρια της σειράς «Νοικοκυρές σε απόγνωση», στο δικαστήριο ζήτησε «συγγνώμη» και περιέγραψε αναλυτικά τη συζήτηση που είχε με την κόρη της όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Σύμφωνα με τη Χάφμαν, η κόρη της τής είπε ότι «δεν ξέρω ποια είσαι πλέον, μαμά. Γιατί δεν σκέφτηκες ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω μόνη μου;».

Μάλιστα, η 56χρονη παραδέχθηκε ότι αποκάλεσε τον εαυτό της «χαζό» για όσα έκανε, ενώ, όπως αναφέρεται στο CNNi, είπε στον δικαστή:

«Ντρέπομαι πολύ για όσα έκανα. Θα μπορούσα να είχα πει “όχι”».

Μετά την καταδίκη της, εξέδωσε ανακοίνωση που, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Θέλω να ζητήσω ξανά συγγνώμη στην κόρη μου, τον σύζυγό μου, την οικογένειά μου και στην εκπαιδευτική κοινότητα για όσα έκανα. Περισσότερο όμως, θέλω να ζητήσω συγγνώμη στους μαθητές που δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα για να μπουν στο κολλέγιο, καθώς και στους γονείς του που κάνουν μεγάλες θυσίες για να τους υποστηρίξουν».

Η Φελίσιτι Χάφμαν είχε δηλώσει ένοχη στην κατηγορία τον περασμένο Μάιο.

Here's what Felicity Huffman said at her sentencing
By Amir Vera and Mark Morales, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ