ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάστρο Χάικλερ: Το πραγματικό Downton Abbey θα μπει στο Airbnb

Κάστρο Χάικλερ: Το πραγματικό Downton Abbey θα μπει στο Airbnb
YouTube

Το Κάστρο Χάικλερ, το βρετανικό αρχοντικό που είναι γνωστό σε εκατομμύρια τηλεθεατές ως Downton Abbey, θα μπει στη δημοφιλή -όσο και αμφιλεγόμενη- πλατφόρμα Airbnb, αλλά μην βιαστείτε να μπείτε για να κλείσετε δωμάτιο: Μόνο ένα τυχερό ζευγάρι θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενηθεί εκεί.. 

Για να «γιορτάσουν» την έξοδο της ταινίας «Downton Abbey» στους κινηματογράφους, ο κόμης και η κόμισα του Carnarvon δίνουν σε ένα ζευγάρι την ευκαιρία να «ζήσουν σαν Λόρδος και Λαίδη», περνώντας ένα βράδυ στο κάστρο όπου γυρίστηκε η βρετανική σειρά.Οι δύο τυχεροί επισκέπτες θα περάσουν «μια βραδιά με κοκτέιλ και ένα παραδοσιακό δείπνο με τον κόμη και την κόμισα του Carnarvon στην τραπεζαρία, όπου θα τους σερβίρει ο μπάτλερ του κάστρου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο site.

Highclere Castle

«Μετά το δείπνο, ο καφές θα σερβιριστεί στη Βιβλιοθήκη πριν αποσυρθείτε σε ένα από τα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και θέα στα πάνω από 1.000 στρέμματα του κήπου».Υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα: Δεν υπάρχει WiFi στο δωμάτιο των επισκεπτών.

Το σπίτι του κόμη και της κόμισας του Carnarvon, ανακαινίστηκε από τον Charles Barry το 1838 για να γίνει το επιβλητικό κτίριο που σήμερα είναι γνωστό σε εκατομμύρια κόσμου μέσα από τη δημοφιλή σειρά. Το κτήμα βρίσκεται στην ύπαιθρο του Hampshire και είναι ήδη ανοικτό στο κοινό σε επιλεγμένες ημέρες κάθε χρόνο, με τα εισιτήρια να αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλή. Ειδικές εκδηλώσεις και πάρτι επιτρέπουν επίσης στους επισκέπτες να περάσουν χρόνο στο σπίτι και τους κήπους. Η προσφορά του Airbnb είναι για το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου και θα βγει στον «αέρα», στις κρατήσεις την 1η Οκτωβρίου.

Η μάχη θα είναι σκληρή

Όσοι ενδιαφέρονται «πρέπει να έχουν επαληθευμένο προφίλ Airbnb, θετικές κριτικές και να είναι παθιασμένοι με το Downton Abbey», αναφέρει το site. Η ​​δημοφιλής σειρά γυρίστηκε στον εντυπωσιακό εξωτερικού χώρο του κάστρου αλλά και σε κάποια από τα 300 δωμάτιά του. Το κάστρο έχει εμβαδό 9.290 τ.μ. και οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στο χώρο στο χώρο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό. Το όλο event αποσκοπεί το να συγκεντρωθούν χρήματα για το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισελήνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ