ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στη Γερμανία οι θεατές γελάνε με τον Χίτλερ

Στη Γερμανία οι θεατές γελάνε με τον Χίτλερ

“Οι Γερμανοί πρέπει να είναι σε θέση να γελάνε με τον Χίτλερ αντί να τον βλέπουν σαν ένα τέρας γιατί έτσι παίρνουν από επάνω του τις ευθύνες” είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας Look Who’s Back που παρωδεί τον Χίτλερ.

“Aλλά θα πρέπει να το κάνουν με εκείνο το είδος γέλιου που σου δημιουργεί κόμπο στο λαιμό, εκείνο το γέλιο που σε κάνει νε ντρέπεσαι όταν καταλάβεις τι μόλις έχεις κάνει” συμπληρώνει ο David Wnendt.

Βασισμένο στο best seller μυθιστόρημα του Timur Vermes που πούλησε περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα στη χώρα της Μέρκελ, η σάτιρα απεικονίζει έναν Χίτλερ αστείο, στα πρότυπα του Mπόρατ. Στην ταινία ο Χίτλερ ξυπνάει στο σύγχρονο Βερολίνο, χωρίς να έχει καμία μνήμη μετά το 1945. Τελικά καταλήγει να έχει το δικό του τηλεοπτικό σόου.

Η ταινία είναι ένα καλυμμένο μαχαίρι στο κόκκαλο. Μιλάει για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη υποδόρια, “τονίζουμε τον κίνδυνο της αναγέννησης” είπε ο Wnendt στη Guardian.

To Look Who’s Back είναι μια ανέλπιστη επιτυχία που έριξε από την κορυφή των εισιτηρίων το αριστουργηματικό “Inside Out” (Τα Μυαλά Που Κουβαλάς) της Pixar.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ