ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπρουκ Σιλντς: «Ήμουν συντετριμμένη» - Η μάχη με την κατάθλιψη

Μπρουκ Σιλντς: «Ήμουν συντετριμμένη» - Η μάχη με την κατάθλιψη
Evan Agostini/Invision/AP

Η Μπρουκ Σιλντς βρέθηκε μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας από μωρό. Πολλές από τις διασημότητες που απέκτησαν φήμη από πολύ μικρή ηλικία, εξαφανίστηκαν από την επικαιρότητα και ορισμένοι παλεύουν σήμερα με τη χρήση ουσιών. Η Σιλντς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αντιθέτως, σε ηλικία 54 χρόνων, πλέον, έχει τη δική της κολεξιόν ρούχων, που λέγεται «Timeles» και είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτύου.

Η πρώτη της επαφή με την κάμερα έγινε όταν ήταν μόλις 11 μηνών, όταν εμφανίστηκε σε διαφήμιση για ένα σαπούνι. Στα 12 της χρόνια πρωταγωνίστησε στην ταινία Pretty Baby και έγινε ευρέως γνωστή από την ταινία Γαλάζια Λίμνη στα 14 της. Τότε ήταν που φωτογραφήθηκε και για το εξώφυλλο της Vogue. Έχει παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές ταινίες και σειρές, όπως το Νόμος και Τάξη και Lipstick Jungle. Σε συνέντευξή της στο Reuters, μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ως γυναίκα. Για την ακρίβεια, ως μία γυναίκα που βρίσκεται, κυριολεκτικά, μία ζωή στη δημοσιότητα.

«Επειδή αυτό ξεκίνησε πολύ νωρίς, δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα. Απλώς καταλάβαινα σταδιακά πως αυτό το κομμάτι, της διασημότητας, θα επηρεάζει τη ζωή μου», λέει.

AP 19102151974702

Evan Agostini/Invision/AP

Η μητέρα της ήταν και μάνατζέρ της και διαχειριζόταν τα χρήματά της. Η ίδια, όμως, λέει ότι τα χρήματα δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δική της ζωή. «Για τη μητέρα μου ήταν το πιο σημαντικό πράγμα γιατί δεν προερχόταν από πλούσια οικογένεια. Είχε όνειρα όπως το να αποκτήσουμε ένα εξοχικό στην Μοντάνα. Κάποιο χρονικό διάστημα, αφ′ ότου άρχισα να πληρώνομαι, είχαμε στην κατοχή μας έξι ακίνητα και η ζωή μας έγινε καλύτερη, καθώς πάντα είχα τη δυνατότητα να βγάζω χρήματα από αυτή τη δουλειά. Βρήκα ειδικούς που με συμβούλευσαν να μην παίρνω μεγάλα ρίσκα όσον αφορά τις δουλειές μου και με οδήγησαν στη σωστή ‘κατεύθυνση’, ώστε να βγάζω σταδιακά όλο και περισσότερα χρήματα και να μην χρεοκοπήσω. Τώρα και εγώ, αλλά και ο άντρας μου, δουλεύουμε αρκετά και πάμε πολύ καλά στα οικονομικά μας».

MV5BNGYxN2JjOGQtYWUzNC00Y2ZmLTk1OTAtMzlkOTdjOWM5NzQ1XkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc. V1

Στη Γαλάζια Λίμνη, που την έκανε διάσημη σε ηλικία μόλις 14 ετών @Imdb

Η μάχη με την κατάθλιψη

Κάποια στιγμή έγινε γνωστή η μάχη της με την κατάθλιψη. «Ήμουν συντετριμμένη», λέει. «Ξαφνικά τίποτα από αυτά που είχα καταφέρει δεν με έκανε ευτυχισμένη. Έμαθα ότι είναι πολύ σημαντικό να λες αυτά που αισθάνεσαι στους άλλους και να παραδέχεσαι ότι δε νιώθεις ‘δυνατός’. Υπάρχει ακόμα ένα αίσθημα ντροπής γύρω από αυτά τα θέματα και μπόρεσα να το ξεπεράσω μόνο όταν μοιράστηκα την ιστορία μου με άλλους».

Όσο για το μέλλον... «Η ιδέα της απόσυρσης μου ακούγεται σα θάνατος. Η δουλειά είναι πηγή ζωής για μένα και αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής και της ταυτότητάς μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς αυτήν», λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ