ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η διπλή ζωή μιας influencer ξεσκεπάζεται με τρομακτικό τρόπο από τη σπιτονοικοκυρά της

Η διπλή ζωή μιας influencer ξεσκεπάζεται με τρομακτικό τρόπο από τη σπιτονοικοκυρά της
Pixabay

Με 1,1 εκατομμύριο ακόλουθους στο αντίστοιχο κινεζικό Instagram, η Λίζα Λι ήταν μια διασημότητα. Και εξακολουθεί να είναι, αλλά για λάθος λόγους, καθώς η σπιτονοικοκυρά της τα «πήρε στο κρανίο» επειδή της καθυστερούσε τα νοίκια και αποφάσισε να αποκαλύψει στο Internet ότι η Λίζα δεν είναι αυτή που δείχνει

Ενώ στα social media παρουσίαζε μια χλιδάτη ζωή γεμάτη από ανέσεις, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική. Όπως φαίνεται και στο βίντεο της κινεζικής ιστοσελίδας Pear, η Λίζα Λι ζούσε σε ένα διαμέρισμα γεμάτο σκουπίδια, μούχλα και περιττώματα σκύλου. Οι 1,1 εκατομμύριο ακόλουθοι της influencer σοκαρίστηκαν από τις εικόνες της ντροπής.

Η Λίζα Λι είναι γνωστή στην Κίνα για τα ταξίδια της, τα πάρτι και τα εκλεκτά εστιατόρια που διαλέγει να αναδείξει στους ακολούθους της. Ο λόγος που η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος στο οποίο ζει η Λι αποφάσισε να την εκθέσει με αυτόν τον τρόπο, ήταν επειδή η Λι δεν απαντούσε στις κλήσεις της ενώ της χρωστούσε πολλά ενοίκια. Έτσι, αποφάσισε να τη δώσει ένα μάθημα.

Σύμφωνα με τη σπιτoνοικοκυρά, ακόμα και επαγγελματίες καθαριστές είχαν αρνηθεί να καθαρίσουν το διαμέρισμα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο η Λι ζήτησε συγγνώμη από την ιδιοκτήτρια και πρόσθεσε πως είναι εντελώς δική της ευθύνη που το σπίτι βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Όπως είπε η ίδια σε τοπική εφημερίδα, είχε πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα να τηρήσει που δεν της επέτρεψε να βρει χρόνο για την καθαριότητα του σπιτιού…

Πάνω από 50.000 χρήστες έχουν σχολιάσει και κατακρίνει την Λι για την υγιεινή της και την έχουν αποκαλέσει «ψεύτικη» και «υποκρίτρια». Η ίδια έχει σβήσει από τότε μια σειρά από προηγούμενες αναρτήσεις.

Η «κοινωνική ευθύνη» των Influencers

Όσο κι αν όλα αυτά ακούγονται αστεία, δεν είναι. Τουλάχιστον όχι αν ζεις στην Κίνα, όπου υπάρχει μεγάλη ευαισθησία αναφορικά με την «κοινωνική ευθύνη» των influencers. Έχουν εκατομμύρια ακόλουθους και οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα και να κρατάνε κάποια στάνταρ.

Κάποιοι, μάλιστα, έχουν φυλακιστεί για παραπτώματα που έκαναν online, όπως η προσβολή του εθνικού ύμνου της χώρας, ή ο βανδαλισμός ενός αγάλματος.

Μια γυναίκα αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια και να ζητήσει συγνώμη, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν ένα νέο κορίτσι, όπως έλεγε, αλλά μια μεσήλικας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ