ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Μέγκαν Μαρκλ έκανε αγωγή σε εφημερίδα – Χάρι: «Η ιστορία με τη Νταϊάνα επαναλαμβάνεται»

Η Μέγκαν Μαρκλ έκανε αγωγή σε εφημερίδα – Χάρι: «Η ιστορία με τη Νταϊάνα επαναλαμβάνεται»
Courtney Africa / Africa News Agency via AP, Pool

Μετά από χιλιάδες δημοσιεύματα που αφορούν στην προσωπική της ζωή, η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Η δούκισσα του Σάσεξ, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, έκανε αγωγή στην εφημερίδα Mail On Sunday, ενώ και ο Χάρι προέβη σε πολύ οργισμένες δηλώσεις.

Το ζευγάρι εξοργίστηκε επειδή η εφημερίδα δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει η Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της, με τον οποίο είναι γνωστό ότι δεν έχουν καλές σχέσεις.

Το γεγονός προκάλεσε το δημόσιο ξέσπασμα του πρίγκιπα Χάρι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα βρετανικά ταμπλόιντ τη σύζυγό του, προειδοποιώντας ότι πλέον δεν θα είναι «ένας σιωπηλός μάρτυρας στον προσωπικό της πόνο».

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται»

Ο πρίγκιπας Χάρι, στη γραπτή δήλωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ζεύγους, τονίζει ότι σέβεται τη σημασία της αντικειμενικής και αληθινής δημοσιογραφίας, αλλά κατηγόρησε μερίδα του Τύπου ότι «κάνουν καμπάνιες εναντίον ατόμων χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες».

«Η ανελέητη καμπάνια κλιμακώθηκε τον τελευταίο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και όσο εκείνη μεγαλώνει το νεογέννητο γιο μας», είπε.

Μάλιστα, συνέκρινε την αντιμετώπιση που έχει η Μέγκαν Μαρκλ από τα ΜΜΕ με την κατάσταση που ζούσε η μητέρα του.

AP 870909044

@AP Photo/John Redman

«Ο βαθύτερος φόβος μου είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται», είπε ο Χάρι, κάνοντας αναφορά στην αντιμετώπιση που είχε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Ερχεται μια στιγμή που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αντιδράσεις σε αυτή τη συμπεριφορά, γιατί καταστρέφει ανθρώπους και καταστρέφει ζωές. Για να το πω απλά, είναι bullying, που φοβίζει και φιμώνει τους ανθρώπους. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν μπορούμε, και δεν θα το κάνουμε, να πιστέψουμε σε έναν κόσμο στον οποίο κανείς δεν λογοδοτεί για αυτό», ξέσπασε ο Χάρι.

«Έχω δει τι συμβαίνει όταν κάποιος που αγαπώ εμπορευματοποιείται στο σημείο που πλέον δεν τους αντιμετωπίζουν ούτε τους βλέπουν σαν πραγματικούς ανθρώπους», είπε ο πρίγκιπας Χάρι. «Έχασα τη μητέρα μου, τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων σκοτεινών δυνάμεων», συμπλήρωσε.

Η αγωγή της Μέγκαν

Η δήλωση του πρίγκιπα Χάρι δημοσιεύθηκε την ώρα που η Μέγκαν Μαρκλ ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες για κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση του κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με τον Guardian, για τη δημοσιοποίηση της επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της.

Η Mail On Sunday έχει δημοσιεύσει πολλά ρεπορτάζ για τον πατέρα της δούκισσας, Τόμας Μαρκλ. Όμως, η δημοσιοποίηση της επιστολής της Μέγκαν ήταν το σημείο καμπής. «Υπάρχει ανθρώπινο κόστος σε αυτή την ακατάπαυστη προπαγάνδα, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό πως είναι ψευδής και κακόβουλη. Παρότι συνεχίζαμε να δείχνουμε ένα θαρραλέο πρόσωπο, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο επώδυνο υπήρξε», είπε ο πρίγκιπας Χάρι. «Στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνται ως αληθή σε όλο τον κόσμο. Έχω υπάρξει σιωπηλός μάρτυρας στην ιδιωτική της οδύνη για υπερβολικά πολύ καιρό. Το να μην κάνω κάτι θα ήταν αντίθετο σε όλα όσα πιστεύουμε», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ