ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Tζένιφερ Λόρενς θέλει να σκοτώσει τον Φιντέλ Κάστρο

Η Tζένιφερ Λόρενς θέλει να σκοτώσει τον Φιντέλ Κάστρο

H 26χρονη star, βραβευμένη με Oscar για την ερμηνεία της στον Οδηγό Αισιοδοξίας το 2013, δεν θέλει να κάθεται. Θέλει να δουλεύει. Για αυτό είπε και το ναι σε μια παραγωγή που την καλεί να μπει μέσα στην κάψουλα της ιστορίας και να υποδυθεί την αμφιλεγόμενη Μαρίτα Λόρενζ, την ερωμένη που αγάπησε και μίσησε μέχρι θανάτου τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο τη δεκαετία του 1960.

Με τον Eric Warren Singer, σεναριογράφο του American Hustle που για κάποιο λόγο βγήκε στις ελληνικές οθόνες ως Οδηγός Διαπλοκής, σύμμαχο της και τη SONY στην παραγωγή, η ταινία αναζητεί ακόμη το σκηνοθέτη αν και τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί στην Κούβα.

Η Τζένιφερ Λόρενς που για μια ακόμη χρονιά διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο για το Joy είναι κάτι περισσότερο από ενθουσιασμένη με τον ρόλο μιας αμφιλεγόμενης, ιστορικής φιγούρας.

Ποια είναι η Μαρίτα Λόρενζ;

Για κάποιους ήταν μια φαντασιόπληκτη, για άλλους μια γυναίκα με πάθος για την εξουσία αλλά και τον Κάστρο και για μερικούς μια υπερπράκτορας με εμπλοκή σε απόπειρες δολοφονιών μεγάλων αντρών.

marita lorenz book

Ερωτεύτηκε τον Φιντέλ Κάστρο και σχεδίαζε να τον δηλητηριάσει. Απέκτησε μία κόρη με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Μάρκο Περέζ Χιμένεζ. Συμμετείχε σε μυστική ομάδα της CIA που φέρεται ότι οργάνωσε τη δολοφονία του Κένεντι. Η ζωή της Μαρίτα Λόρενζ όπως την περιγράφει η ίδια, αν ισχύει, ξεπερνά και τα πιο φαντασμαγορικά σενάρια του Χόλιγουντ.

Η ιστορία της ξετυλίγεται κάπως έτσι. Στα 5 της φυλακίζεται μαζί με τη μητέρα της στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλσεν. Μετά την απελευθέρωση της μετακόμισε με την οικογένεια της στις ΗΠΑ. Ο πατέρας της, καπετάνιος, την έιχε πάρει μαζί του στο κρουαζιερόπλοιο που δούλευε όταν στα ανοιχτά της Κούβας μια βάρκα πλησίασε το ογκώδες πλοίο. Εκεί μέσα ήταν ο Φιντέλ Κάστρο και το επιτελείο του. Ο Κάστρο επιβιβάστηκε και ερωτεύτηκε παράφορα τη νεαρή Μαρίτα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η ίδια στην αυτοβιογραφία της ο ηγέτης της Κούβας την πολιόρκησε και την έφερε με το προσωπικό του τζετ στην Αβάνα όπου και έγινε η επίσημη ερωμένη του. Τον Οκτώβριο του 1960, η Μαρίτα είναι έγκυος και μετά από μια λιποθυμία ξυπνάει στο νοσοκομείο όπου την ενημερώνουν ότι είχε αποβολή. Ο Κάστρο αδιαφόρησε για την περιπέτεια της, εκείνη οργίστηκε μαζί του και επέστρεψε στην Αμερική.

Εκεί τη στρατολόγησε η CIA που ήθελε να χρησιμοποιήσει το πάθος και μίσος της για να την κάνει να δηλητηριάσει τον Κάστρο. Η Μαρίτα δίστασε να δολοφονήσει τον εραστή της. “Υπέροχα”, της είπε η Μυστική Υπηρεσία της Αμερικής. “Tώρα θα πρέπει να κηρύξουμε πόλεμο στον Κάστρο”.

jfk

Η συνέχεια της ιστορίας θέλει τη Μαρίτα ερωμένη του πρώην δικτάτορα της Βενεζουέλας Μάρκο Περέζ Χιμένεζ όταν εκείνος είχε βρει καταφύγιο πολυτελείας στο Μαϊάμι. Αποκτάει μια κόρη μαζί του και συνεχίζει να συνεργάζεται με τη CIA. Σύμφωνα με την ίδια, οι πράκτορες των ΗΠΑ ήταν αυτοί που δολοφόνησαν τον JFK στο Ντάλας.

Κανείς δεν την πίστεψε.

Διαβάστε και αυτά

Πολιτικές δολοφονίες: Το δηλητήριο φημισμένο όπλο εξόντωσης αντιπάλων

Μυστήριο με τη δεύτερη ταινία που καταγράφει τη δολοφονία του Κένεντι

Με έγκριση Πούτιν η δολοφονία του Λιτβινένκο, λένε οι Βρετανοί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ