ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: Το φάντασμα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας με βοήθησε να παίξω στο The Crown

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: Το φάντασμα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας με βοήθησε να παίξω στο The Crown
Joel C Ryan/Invision/AP

Κάποιοι ηθοποιοί κάνουν έρευνες σε ιστορικά αρχεία. Κάποιοι άλλοι μιλάνε με ανθρώπους που γνώριζαν προσωπικά τα πρόσωπα τα οποία πρόκειται να ερμηνεύσουν. Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ το πήγε ένα βήμα πιο πέρα και ζήτησε βοήθεια από το πνεύμα της ίδιας της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, για να την ερμηνεύσει στη σειρά The Crown του Netflix. Το γεγονός ότι η Μαργαρίτα δεν ζει πλέον, είναι απλώς μια λεπτομέρεια

H Μπόναμ Κάρτερ παίζει το ρόλο της πριγκίπισσας, η οποία πέθανε το 2002, στην τρίτη σεζόν του The Crown και είπε στο ακροατήριο, στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Τσέλτεναμ ότι έκανε ενδελεχή έρευνα για τη μικρότερη αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ. Μίλησε με φίλους της, κυρίες επί των τιμών της και συγγενείς της, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Για να είναι όσο πιο ακριβής μπορούσε στην ενσάρκωση του ρόλου, η Μπόναμ Κάρτερ συμβουλεύτηκε επίσης ένα γραφολόγο, έναν αστρολόγο -η Μαργαρίτα ήταν Λέων, σε περίπτωση που αυτό έχει κάποιο ενδιαφέρον- και ένα μέντιουμ. Το μέντιουμ επέτρεψε στην ηθοποιό να μιλήσει με την ίδια τη Μαργαρίτα και απ' ότι είπε η Μπόναμ Κάρτερ, οι δύο τους είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα...

AP 5108211185

@AP Photo

Η Μαργαρίτα είναι πολύ ευχαριστημένη, όπως μάθαμε, που θα την ενσαρκώσει η συγκεκριμένη ηθοποιός. «Είπε ότι χάρηκε που θα είμαι εγώ», είπε η Μπόναμ Κάρτερ. «Ξέρετε, όταν ενσαρκώνω κάποιον που υπήρξε στην πραγματικότητα, θέλω την ευλογία του, επειδή αισθάνομαι ότι έχω ευθύνη».

Η Μαργαρίτα, όμως, φαίνεται ότι έχει και τις αμφιβολίες της. «Είστε οκ που θα σας εσαρκώσω εγώ;», τη ρώτησε η Μπόναμ Κάρτερ. «Είσαι καλύτερη από την άλλη», της απάντησε η Μαργαρίτα με κάποιο δισταγμό, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποια είναι η «άλλη» που είχε στο μυαλό της.

Ίσως αναφερόταν στη Βανέσα Kέρμπι που είχε παίξει το ρόλο της νεώτερης σε ηλικία Μαργαρίτας, στις δύο πρώτες σεζόν του The Crown.

AP 6608211139

@AP Photo

«Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι ίσως είναι εδώ, μαζί μας, επειδή ήταν πολύ αυθεντική Μαργαρίτα όλο αυτό που είπε: Ήταν καλή και σε ενθάρρυνε, αλλά ταυτόχρονα σε έριχνε κιόλας».

«Το κάπνισμα ήταν ένα όπλο»

Μέσω του μέντιουμ, η Μαργαρίτα έδωσε και κάποιες συμβουλές στην Μπόναμ Κάρτερ: «Μετά μού είπε 'όμως πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου, να είσαι πιο περιποιημένη'. Και συμπλήρωσε: 'Να πετύχεις το κάπνισμα. Κάπνιζα με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Να το θυμάσαι αυτό, είναι σημαντικό. Ο τρόπος που κρατούσα το τσιγάρο ήταν ένα όπλο'».

MV5BMTU1NDg4MDI1MF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDIxNDQ5NTM. V1 SX1500 CR001500999 AL

@Imdb

Η συνομιλίες της Μπόναμ Κάρτερ με τη Μαργαρίτα από τον τάφο, δεν είναι η μόνη σύνδεση των δύο γυναικών. Η ηθοποιός είπε ότι ο θείος της, Μαρκ Μπόναμ Κάρτερ κάποτε έβγαινε με τη Μαργαρίτα. «Ο θείος μου δραπέτευσε από την Ιταλία, όπου ήταν αιχμάλωτος στο ΒΠΠ. Μετά τον έστειλαν στο κάστρο του Ουίνσορ για να φυλάει τη Μαργαρίτα και την Ελισάβετ. Έχω φωτογραφίες του θείου μου με τη Μαργαρίτα. Έμειναν καλοί φίλοι», είπε η ηθοποιός και κατέληξε: «Είναι αστείο. Στην ταινία βγαίνω με το θείο μου»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ