ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eddie Van Halen: Πάσχει από καρκίνο του φάρυγγα και πιστεύει ότι φταίνε οι πένες της κιθάρας

Eddie Van Halen: Πάσχει από καρκίνο του φάρυγγα και πιστεύει ότι φταίνε οι πένες της κιθάρας
Rick Scuteri/Invision/AP

Ο Αμερικανός κιθαρίστας Eddie Van Halen υποστηρίζει ότι ο καρκίνος του φάρυγγα, με τον οποίο είναι αντιμέτωπος, οφείλεται στις πένες της κιθάρας που έβαζε στο στόμα του. Οι γιατροί του, όμως, πιστεύουν ότι μάλλον οφείλεται στο κάπνισμα

Μάχη για τη ζωή του δίνει για ακόμα μια φορά ο Eddie Van Halen. Ο βετεράνος ρόκερ διαγνώστηκε με καρκίνο του φάρυγγα και άμεσα θα υποβληθεί σε θεραπεία και χειρουργείο. Ο μουσικός πιστεύει ότι έπαθε καρκίνο αυτής της μορφής επειδή συνήθιζε να βάζει στο στόμα του τη μεταλλική πένα με την οποία έπαιζε την κιθάρα.

Ο Eddie Van Halen για πρώτη φορά διεγνώσθη με καρκίνο στη στοματική κοιλότητα πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Μάλιστα το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση και του αφαιρέθηκε κομμάτι από τη γλώσσα, ενώ το 2002 θεωρήθηκε ότι οι περιπέτειες με την υγεία του είχαν ξεπεραστεί. Όμως τα τελευταία πέντε χρόνια ο ίδιος βρίσκεται και πάλι μεταξύ Γερμανίας και Ηνωμένων Πολιτειών για ακτινοθεραπείες, όπως αναφέρει το TMZ.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Billboard το 2015 o Έντι έλεγε:

«Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, που είναι φτιαγμένες από χαλκό και ορείχαλκο και τις οποίες πάντα κρατούσα στα χείλη μου ακριβώς στο σημείο όπου έπαθα καρκίνο στη γλώσσα. Επιπλέον, κυριολεκτικά ζω μέσα σε στούντιο ηχογράφησης που είναι γεμάτο ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Οπότε και αυτή είναι μια θεωρία. Δηλαδή, ήμουν καπνιστής και έπαιρνα ναρκωτικά, αλλά παράλληλα τα πνευμόνια μου είναι πεντακάθαρα. Αυτή είναι μια δική μου θεωρία και οι γιατροί λένε ότι είναι πιθανό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ