ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάρτυρας στη δίκη του Κούμπα Γκούντινγκ Jr: «Με άρπαξε και μου είπε να κάτσω στο πρόσωπό του»

Μάρτυρας στη δίκη του Κούμπα Γκούντινγκ Jr: «Με άρπαξε και μου είπε να κάτσω στο πρόσωπό του»
Alec Tabak/New York Daily News Pool via AP

Συνολικά 14 γυναίκες κατηγορούν τον ηθοποιό Κούμπα Γκούτινγκ Τζούνιορ για σεξουαλική παρενόχληση, και οι μαρτρίες τους ακούστηκαν χτες, Τρίτη, στη δικαστική αίθουσα στην οποία διεξάγεται η δίκη του.  

Ο Γκούντινγκ δήλωσε αθώος στο δικαστήριο, για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που αντιμετωπίζει. Οι κατηγορίες αφορούν τις 2 από τις 14 γυναίκες, οι οποίες και έκαναν καταγγελία, ενώ ο εισαγγελέας ελπίζει να καταθέσουν ενόρκως και οι υπόλοιπες.

Το Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Γκούντνγκ άρπαξε μια άγνωστη γυναίκα από το μπράτσο, καθώς αυτή περνούσε από δίπλα του σε ένα μπαρ στο Λος Άντζελες, για να πάει στην τουαλέτα. Οι δύο τους δεν είχαν καμία απολύτως επαφή ή γνωριμία πριν το περιστατικό. Μετά, ο Γκούντινγκ «έβαλε το χέρι του μέσα από τη μπλούζα της γυναίκας και της πίεσε το στήθος, λέγοντάς της «Κάθισε στο πρόσωπό μου. Ούρησε στο στόμα μου», όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Η γυναίκα τον έσπρωξε και έφυγε.

Όταν επέτρεψε από την τουαλέτα, εκείνος την τράβηξε ξανά και όταν κάποιος του είπε να την αφήσει ήσυχη, τού επανέλαβε αυτό που είχε πει και στην ίδια για το τι ήθελε να κάνει μαζί της.

Το 2013, ο Γκούντινγκ έπιασε τα οπίσθια μιας γυναίκας, επίσης άγνωστής του και έγλυψε το λαιμό της, στο ξενοδοχείο Chatwal, του Μανχάταν. Ένα χρόνο μετά, στο Cafe Havana, στο Μαλιμπού, ο ηθοποιός πλησίασε μια άλλη άγνωστη και έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα της. Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των γυναικών που περιέχονται στη δικογραφία.

«Το ιστορικό του κατηγορούμενου δείχνει ότι πλησιάζει συστηματικά άγνωστες και τις αγγίζει με ανάρμοστο τρόπο και χωρίς τη συγκατάθεσή τους», λένε οι κατήγοροι στη δικογραφία. «Βλέποντας αυτά τα περιστατικά, γίνεται φανερό ότι οι πράξεις του κατηγορούμενου δεν είναι τυχαίες, αλλά γίνονται με πρόθεση», προσθέτουν.

Ο δικηγόρος του Γκούντινγκ, Μαρκ Χέλερ, σε δήλωσή του είπε: «Καμία από αυτές τις κατηγορίες δεν είναι αληθινή. ΟΙ γυναίκες αυτές θέλουν τη δημοσιότητα που προκύπτει από την υπόθεση. Εάν είναι αληθινές, ας κάνουν μήνυση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ