ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θρασύτατη ληστεία - Άγνωστος μπήκε σε γκαλερί και άρπαξε χαλκογραφία του Νταλί

Θρασύτατη ληστεία - Άγνωστος μπήκε σε γκαλερί και άρπαξε χαλκογραφία του Νταλί

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο αναζητά έναν άντρα ο οποίος έκλεψε χαλκογραφία του Σαλβαδόρ Νταλί -αξίας 20.000 δολαρίων- από μια γκαλερί, την Κυριακή, και «πιάστηκε» από το βίντεο.

Ο ύποπτος μπήκε στη γκαλερί Dennis Rae Fine Art και άρπαξε το πρώτο έργο Τέχνης που βρήκε μπροστά του. Ήταν το «Burning Giraffe» («Φλεγόμενη Καμηλοπάρδαλη») του Νταλί. Το έργο ήταν κορνιζαρισμένο και βρισκόταν πάνω σε ένα καβαλέτο, στο μπροστινό μέρος της γκαλερί, όπως αναφέρει το CNNi, μέσω του KGO.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της περιόδου των χαλκογραφιών του καλλιτέχνη. Είναι πάρα πολύ γνωστό και ο Νταλί το είχε εμπνευστεί αρχικά από τον Πικάσο», είπε η Άντζελα Κέλετ, Διευθύντρια της γκαλερί.

Στο βίντεο, ένας άντρας φαίνεται να μπαίνει στη γκαλερί, ενώ ένα άλλο άτομο τον περιμένει απ’ έξω. Λιγότερο από ένα λεπτό μετά, ο άντρας βγαίνει από τη γκαλερί, με τη χαλκογραφία στο χέρι και απομακρύνεται από την περιοχή. Το έργο είχε φτιαχτεί από τον Νταλί ανάμεσα στο 1966 και το 1967. «Ήταν το κεντρικό μας κομμάτι στην έκθεση που κάνουμε για τον Νταλί. Το άρπαξαν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι», λέει η Κέλετ.

Το έργο αξίζει περί τις 20.000 δολάρια και η αστυνομία αναζητά τον άγνωστο που το έχει πλέον στην κατοχή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ