ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάικλ Ντάγκλας: «Πίστευα ότι ο γιος μου θα πέθαινε από τα ναρκωτικά - Προετοιμαζόμουν ψυχολογικά»

Μάικλ Ντάγκλας: «Πίστευα ότι ο γιος μου θα πέθαινε από τα ναρκωτικά - Προετοιμαζόμουν ψυχολογικά»
Chris Pizzello/Invision/AP

Ο ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι ο γιος του, Κάμερον, θα κατέληγε νεκρός από τα ναρκωτικά, γι’ αυτό και σταμάτησε να έχει επαφές μαζί του, όπως αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του ο 40χρονος σήμερα Κάμερον, αλλά επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο 75χρονος ηθοποιός.

«Υπήρχαν στιγμές που η ελπίδα έσβηνε. Πίστευα ότι θα τον έχανα», είπε ο Μάικλ Ντάγκλας στο People. Ο γιος του, Κάμερον, είχε εθιστεί στην κοκαΐνη και την ηρωίνη από εφηβική ηλικία και τελικά έγινε έμπορος ναρκωτικών. Συνελήφθη και πέρασε σχεδόν οκτώ χρόνια τη φυλακή, δύο από τα οποία στην απομόνωση. Βγήκε από τη φυλακή το 2016. Μετά από την περιπέτειά του, κατάφερε να «καθαρίσει».

«Μισούσα τα ερείπια στα οποία είχε μεταβληθεί η ζωή μου εξαιτίας των ναρκωτικών, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω», είπε ο ίδιος, που πλέον είναι πατέρας μιας 22 μηνών κόρης, την οποία έφερε στον κόσμο η σύντροφός του, Βίβιαν Θιμπς. Τώρα, ο Κάμερον λέει ότι «θέλει να βοηθήσει κι άλλους εθισμένους να ζητήσουν βοήθεια και να ίσως να σώσουν τις ζωές τους», με το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Long Way Home», που θα βγει στις 22 Οκτωβρίου.

AP 090427032413

Ο Μάικλ και ο Κάμερον Ντάγκλας, το 2009, λίγο πριν ο δεύτερος μπει στη φυλακή. (@AP Photo/Chris Pizzello)

Σε ένα σημείο του βιβλίου ο Κάμερον γράφει ότι πριν μπει στη φυλακή ο πατέρας του τον κρατούσε μακριά από τον ίδιο και την οικογένειά του, ανησυχώντας για το πώς ο εθισμός του θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σύζυγό του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και τα δύο τους παιδιά, Ντίλαν και Κάρις.

«Έχω μια σύζυγο και δύο παιδιά και πρέπει να τους προστατεύσω. Δεν είναι δίκαιο γι’ αυτούς», τού είπε ο Μάικλ, όπως γράφει ο Κάμερον. Κι εκείνος τον ρώτησε: «Δεν μ’ αγαπάς πιά μπαμπά;»

«Φυσικά και σε αγαπάω Κάμερον, αλλά δεν θέλω να έχω σχέση μαζί σου επειδή πιστεύω ότι θα πεθάνεις. Βλέπω έναν ψυχολόγο γι’ αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι θα πάρεις υπερβολική δόση, ή κάποιος θα σε σκοτώσει, ή θα σκοτώσεις κάποιον. Προσπαθώ να προετοιμαστώ γι’ αυτό ψυχολογικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ