ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Σοφία Κόπολα έφτιαξε μια ταινία μικρού μήκους για την ιστορία του οίκου Chanel (vid)

Η Σοφία Κόπολα έφτιαξε μια ταινία μικρού μήκους για την ιστορία του οίκου Chanel (vid)
Evan Agostini/Invision/AP

Ένας εμβληματικός οίκος μόδας συναντά την πιο ταλαντουχα σκηνοθέτη της γενιάς της. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους που δημιούργησε η Σοφία Κόπολα για τον οίκο Chanel, φωτίζοντας μερικές από τις θρυλικές στιγμές του.

Το βίντεο ετοιμάστηκε ενόψει της έκθεσης Mademoiselle Privé που διοργανώνεται στο Τόκιο και αντικατοπτρίζει την οπτική για τον εμβληματικό οίκο μόδας της κόρης του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, η οποία είναι σκηνοθέτης η ίδια, αλλά και σεναριογράφος, παραγωγός και ηθοποιός.

Η ταινία αρχίζει με τη Γαλλίδα ηθοποιό, Κατρίν Ντενέβ πρωταγωνίστρια σε μία από τις πρώτες διαφημίσεις του οίκου Chanel και συνεχίζει με τις πιο αναγνωρίσιμες επιδείξεις μόδας. Από τα πρώτα χρόνια του οίκου, έως την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019-2020, με την οποία έκανε ντεμπούτο η Βιρζινί Βιάρντ ως καλλιτεχνική διευθύντρια διαδεχόμενη τον Καρλ Λάγκερφελντ.

Στην ταινία, η Κόπολα έχει χρησιμοποιήσει μερικές από τις πιο διάσημες διαφημίσεις του οίκου, αλλά και σκηνές από τα παρασκήνια των επιδείξεων και προσπαθεί να δώσει την εικόνα της εξέλιξης του οίκου, από ένα παρισινό ατελιέ, σε κολοσσό της παγκόσμιας μόδας. Στο φιλμάκι της Κόπολα πρωταγωνιστούν όλες οι διάσημες γυναίκες που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχουν συνδεθεί με το logo της Chanel, από τη Μέρλιν Μονρόε, τη Τζάκι Κένεντι και την Κέιτ Μος, ως τη Λίλι-Ρόουζ Ντεπ και την Τίλντα Σουίντον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ