ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Από το Watchmen στο The Lord of the Rings: Όλες οι σειρές που ελπίζουν να είναι το επόμενο GoT

Από το Watchmen στο The Lord of the Rings: Όλες οι σειρές που ελπίζουν να είναι το επόμενο GoT
HBO

Ο Σιδερένιος Θρόνος μπορεί να καταστράφηκε, αλλά η μάχη για τον τηλεοπτικό θρόνο συνεχίζεται. Ποια θα είναι η επόμενη σειρά που θα καταφέρει να επαναλάβει το θαύμα του Game of Thrones; Οι υποψήφιες σειρές είναι αρκετές και αν έκανε κάτι πολύ καλό το GoT είναι ότι ανέβασε πολύ τον πήχη. Ακόμα κι αν κανένας δεν καταφέρει να περάσει ποτέ από πάνω…

Watchmen

Ο Ντέιμον Λίντελοφ πήρε το επαναστατικό κόμικ του Άλαν Μουρ και δημιούργησε πάνω σε αυτό την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια του HBO να αντικαταστήσει το Game of Thrones. Η σειρά, που έκανε την πρεμιέρα της τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου και εστιάζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ διαδέχθηκε τον Νίξον ως Πρόεδρος των ΗΠΑ και οι υπερήρωες είναι εκτός νόμου. Με ένα καστ που περιλαμβάνει τους Ρετζίνα Κινγκ, Τζέρεμι Άιρονς και Τζιν Σμαρτ, το Watchmen μπορεί στην αρχή να φανεί κάπως περίπλοκο σε όσους δεν έχουν διαβάσει τα κόμικ του Μουρ, όμως το ίδιο συνέβη και την πρώτη σεζόν του GoT, με όσους δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία του Μάρτιν.

His Dark Materials

Βασισμένη στην επική τριλογία του Φίλιπ Πούλμαν, η συμπαραγωγή των BBC/HBO θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Νοεμβρίου. Η σειρά παρακολουθεί τη Λίρα (Ντάφνι Κιν), ένα νέο κορίτσι από έναν άλλο κόσμο, ο οποίο αναζητά ένα χαμένο φίλο της. Η αναζήτησή της θα αποκαλύψει έναν σκοτεινό κόσμο κλεμμένων παιδιών. Το σύμπαν της Λίρα είναι γεμάτο από φανταστικά στοιχεία, όπως ομιλούσες και οπλισμένες αρκούδες και μετενσαρκώσεις ανθρώπινων ψυχών με τη μορφή ζώων. Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα, ο Τζέιμς ΜακΑβόι και η Ρουθ Ουίλσον, έχει ήδη προγραμματιστεί και για δεύτερη σεζόν.

See

Η πρώτη μεγάλη απόπειρα του Apple TV+ στον τομέα του φανταστικού, είναι δημιούργημα του ανθρώπου πίσω από το Peaky Blinders, του Στίβεν Νάιτ. Μας μεταφέρει σε ένα μακρινό μέλλον, στο οποίο οι άνθρωποι έχουν χάσει την ικανότητά τους να βλέπουν και κατά συνέπεια έχουν αναπτύξει άλλους τρόπους για να επιβιώνουν. Όταν ο πολεμιστής Μπάμπα Βος (τον οποίο ερμηνεύει ο Τζέισον Μομόα) και η σύζυγός του φέρνουν στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά τους, τα οποία ως εκ θαύματος βλέπουν, πρέπει να τα προστατεύσουν από την τυραννική βασίλισσα Κέιν (Σίλβια Χεκς) και την ομάδα της. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου, μόλις η πλατφόρμα βγει στον αέρα.

The Lord of The Rings

Το 2017 η Amazon ανακοίνωσε ότι είχε κάνει συμφωνία με τη Warner Bros. και την οικογένεια του Τόλκιεν, πληρώνοντας περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια, για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εικονικού franchise. Πρόθεσή της ήταν να δημιουργήσει ένα prequel πολλών σεζόν, βασισμένο σε «άγνωστες ιστορίες του Τόλκιεν». Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τίποτα για τη σειρά, τους πρωταγωνιστές της, ή το σενάριο. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα πρόκειται για μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές στην ιστορία και θα κάνει πρεμιέρα το 2021.

The Witcher

Η σειρά του Netflix είναι βασισμένη στα βιβλία του Άντρεϊ Σαπκόφσκι και σε αυτήν πρωταγωνιστεί ο Χένρι Καβίλ ως Geralt of Rivia. Ο Geralt είναι ένας μοναχικός κυνηγός τεράτων, ο οποίος έχει ως συντρόφους στις περιπέτειές του μια πανίσχυρη μάγισσα και μια πριγκίπισσα με ένα σκοτεινό μυστικό. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα πριν το τέλος του 2019.

Sandman

Το Netflix ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας σειράς βασισμένης στα βιβλία του Νιλ Γκέιμαν, ξεκινώντας με την πρώτη σεζόν η οποία θα έχει 11 επεισόδια. Ο Γκέιμαν διηγείται την ιστορία του Μορφέα, του Άρχοντα των Ονείρων και των Ατελείωτων, μιας ομάδας αδελφών που περιλαμβάνουν τη Μοίρα, το Θάνατο, την Καταστροφή, την Απόγνωση και την Επιθυμία.

Sandman

The Wheel of Time

Η πλατφόρμα Amazon Prime έχει ξεκινήσει την παραγωγή της σειράς, που βασίζεται στα βιβλία του Ρόμπερτ Τζόρνταν. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι η Ρόζαμουντ Πάικ, ως Moiriane, μέλος μιας γυναικείας οργάνωσης που ονομάζεται Aes Sedaias. Η Moiriane ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι, μαζί με πέντε νέους -αγόρια και κορίτσια- των οποίων το χωριό έχει καταστραφεί από τον «Σκοτεινό», έναν κακό που θέλει να μετατρέψει όλον τον κόσμο σε βασίλειό του. Η παραγωγή ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

the wheel of time series cast

THE Watch

Βασισμένη στα βιβλία φαντασίας του Τέρι Πράτσετ με το γενικό τίτλο Discworld, η σειρά του BBC περιγράφεται ως αστυνομική σειρά φαντασίας. Στον φανταστικό κόσμο του Ankh-Morpork, ο Ρίτσαρντ ΝτόρμερΜπέριτς Ντοντάριον του GoT) είναι αστυνομικός και κάθε εβδομάδα προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα έγκλημα. Η πρώτη σεζόν θα έχει οκτώ επεισόδια και θα βγει στον αέρα το 2020.

The Chronicles of Narnia

Μετά τα πολύ επιτυχημένες ταινίες που βασίστηκαν στα βιβλία του Λιούις, το Netflix υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα των βιβλίων και σκοπεύει να δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων, τα οποία θα περιλαμβάνουν τόσο νέες ταινίες όσο και τηλεοπτικές σειρές. Όμως, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα.

Game of Thrones Prequel

Τέλος, υπάρχει και ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου: το prequel του GoT που σχεδιάζει το ΗΒΟ. Η σειρά θα μας πάει πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε ήδη και επικεφαλής του καστ είναι η Ναόμι Γουατς. Η σειρά φημολογείται ότι είναι ήδη στο στάδιο της τελικής παραγωγής…

rs 1024x576 190520062241 1024 GOT Finale 10 LT 052019 HBO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ