ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H μητέρα της Lady Gaga για την εφηβεία της κόρης της και την κατάθλιψη: «Να ακούτε τα παιδιά σας»

H μητέρα της Lady Gaga για την εφηβεία της κόρης της και την κατάθλιψη: «Να ακούτε τα παιδιά σας»
Evan Agostini/Invision/AP

H Σύνθια Τζερμανότα, η μητέρα της Lady Gaga, αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα νεανικά χρόνια της κόρης της και τα ψυχολογικά προβλήματα που είχε όταν ήταν έφηβη. Η ίδια παραδέχτηκε ότι η τραγουδίστρια «πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές».

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή CBS This Morning, η Τζερμανότα είπε για την εποχή που άρχισαν τα ψυχολογικά προβλήματα της κόρης της: «Η Στέφανι ήταν μοναδική, ξεχωριστή και αυτό δεν γινόταν πάντα αποδεκτό από τους συμμαθητές της. Σαν αποτέλεσμα αυτού, πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές», είπε η Τζερμανότα. «Γελοιοποιήθηκε, απομονώθηκε, πειράχτηκε. Όταν είσαι μια νέα γυναίκα, αυτά τα πράγματα σε σημαδεύουν».

Και συνέχισε: «Στα μέσα του Γυμνασίου, ξαφνικά άλλαξε. Από ένα πολύ εμπνευσμένο και χαρούμενο νεαρό κορίτσι με όνειρα, μεταμορφώθηκε σε ένα άτομο χωρίς αυτοπεποίθηση, γεμάτο με αμφιβολίες για τον εαυτό της». Η μητέρα της τραγουδίστριας παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τα ψυχολογικά προβλήματα της κόρης της. «Δεν μεταχειριζόμαστε την ψυχική υγεία με τον ίδιο τρόπο όπως τη σωματική. Οπότε, όταν συνέβη και στο δικό μου σπίτι, δεν ήξερα που να ζητήσω βοήθεια και λύση. Όταν μεγάλωνα εγώ, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Και έκανα αυτό που ήξερα: Περίμενα να περάσει». Σύντομα, όμως, η κατάσταση χειροτέρεψε και όλη η οικογένεια άρχισε να επηρεάζεται. «Δεν είχα καταλάβει πώς μια τέτοια κατάσταση μπορεί να φθείρει όλη την οικογένεια. Τελικά το άτομο που έχει τα προβλήματα γίνεται το επίκεντρο της προσοχής όλων και η οικογένεια διχάζεται», είπε.

Στην ίδια προσωπικά, όπως εξομολογήθηκε, προκάλεσε «αισθήματα ενοχής», καθώς δεν ήξερε πώς να βοηθήσει την κόρη της. Και ενθάρρυνε τους γονείς να «ακούνε πραγματικά» τα παιδιά τους, όταν εκείνα μιλάνε για τα συναισθήματά τους.

«Αυτό που έμαθα από την κόρη μου είναι να ακούω και να αξιολογώ τα αισθήματά της. Σαν γονείς, το ένστικτό μας μάς οδηγεί να μπαίνουμε αμέσως στη λειτουργία «λύνω το πρόβλημα». Ενώ τα παιδιά το μόνο που θέλουν είναι να τα παίρνουμε στα σοβαρά και να ακούμε και να καταλαβαίνουμε όσα λένε».

Τόσο η ίδια η τραγουδίστρια όσο και η μητέρα της είναι από τους πιο ένθερμους διάσημους ακτιβιστές για τα θέματα ψυχικής υγείας. Η Lady Gaga έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για τα προβλήματα που αντιμετώπισε, παροτρύνοντας τους νέους «να μιλάνε έως ότου κάποιος τους ακούσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ