ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τριντό εναντίον ΝτιΚάπριο: “Mέτρα τα λόγια σου”

Τριντό εναντίον ΝτιΚάπριο: “Mέτρα τα λόγια σου”
CNN Greece/ Instagram

O Λεονάρντο ΝτιΚάπριο πέρα από φαβορί για το Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου στην τελετή του 2016 με την Επιστροφή είναι και ένας δεινός ακτιβιστής που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο Νταβός την προηγούμενη εβδομάδα, στην ετήσια συνάντηση των ισχυρών, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο ηθοποιός έβγαλε ένα πύρινο λόγο ενάντια στην εταιρική απληστία που είναι η αιτία πίσω από τα εγκλήματα στο περιβάλλον και είπε “Φτάνει πια!” καλώντας να δοθεί τέλος στη χρήση ορυκτών καυσίμων.

2016 01 19T175609Z 145683110 LR1EC1J1DTAKW RTRMADP 3 DAVOS MEETING

Πηγή: REUTERS/Ruben Sprich

Άξιος εκπρόσωπος του Leonardo DiCaprio Foundation, ο ηθοποιός θέλησε να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για τα οικολογικά προβλήματα που ανατέλλουν όμως ένας ηγέτης που μοιάζει να ανέρχεται με ορμή στην πολιτική σκηνή της Δύσης δυσαρεστήθηκε και του το επικοινώνησε.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, προέτρεψε τον 41χρονο σταρ είναι πιο μετρημένος στα λόγια του, τουλάχιστον σε όλα όσα είπε για τη χώρα του, λέγοντας ότι η κριτική του στάση είναι υπερβολική και θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις εργασίας και τις δουλειές που χάθηκαν στην πετρελαϊκή βιομηχανία. Επιπλέον του υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει δράσεις για ένα καλύτερο πλανήτη.

“Οι νέες κυβερνήσεις στον Καναδά και την Αλμπέρτα έχουν δεσμευτεί ότι θα δράσουν για την κλιματική αλλαγή. Yπάρχουν οικογένειες που υποφέρουν από την ανεργία. Η εμπρηστική ρητορική δεν είναι χρήσιμη αυτή τη στιγμή” είπε ο Καναδός πρωθυπουργός με τον ΝτιΚάπριο να αντιλαμβάνεται τον αντίλογο του και “θα είναι ο πρώτος που θα πανηγυρίσει κάθε μέτρο του Καναδά για ένα καλύτερο μέλλον”.

2016 01 20T144539Z 503231484 LR1EC1K14ZTY7 RTRMADP 3 DAVOS MEETING

Πηγή: REUTERS/Ruben Sprich

Οι σχεδόν πανομοιότυπες στα χρώματα του navy, με μικρά πουά γραβάτες τους δείχνουν ότι αυτοί οι δύο έχουν περισσότερα κοινά από όσα νόμιζε οποιοσδήποτε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ