ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σε δημοπρασία το ακριβότερο ρολόι του κόσμου: Από 7 έως 14 εκατομμύρια δολάρια η αξία του

Σε δημοπρασία το ακριβότερο ρολόι του κόσμου: Από 7 έως 14 εκατομμύρια δολάρια η αξία του
Christie's

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ετοιμάζεται να βγάλει στο «σφυρί» το ακριβότερο ρολόι χειρός που έχει φιλοξενήσει στη μακρόχρονη ιστορία του. Ανάλογα, δε, με την τιμή που θα πιάσει, ίσως αποδειχθεί και το ακριβότερο ρολόι στον κόσμο... 

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο ρολόι Patek Philippe, της δεκαετίας του 1950, το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 27 Νοεμβρίου, στο Χονγκ Κονγκ.

Το ρολόι είναι φτιαγμένο από ροζ χρυσό 18 καρατίων και φέρει ένα σπάνιο τμήμα ημιδιαφανούς γαλάζιου σμάλτου, ενώ το όνομα που του δόθηκε (Gobbi) προέρχεται από το ιστορίας 177 ετών κατάστημα όπου πωλήθηκε αρχικά, στο Μιλάνο.

Ο οίκος Christie’s επιβεβαίωσε ότι είναι το ακριβότερο ρολόι χειρός που έχει φιλοξενήσει σε δημοπρασία του. Η εκτίμηση του οίκου είναι ότι το σπάνιο ρολόι Patek Philippe θα πιάσει από 7 έως 14 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο επτά ίδια ρολόγια έχουν κατασκευαστεί και βέβαια αυτό έχει εκτοξεύσει την αξία του Gobbi.

2014 GNV 01750 0064 000patek philippe an exceptionally rare and highly important 18k gold two

Christie’s

Το ρολόι παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους του Χονγκ Κονγκ με στόχο να μεγαλώσει το ενδιαφέρον για τη δημοπρασία. Οι δημοπρασίες που γίνονται στο Χονγκ Κονγκ δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστες από τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πόλη, καθώς οι πιθανοί αγοραστές από την Κίνα δεν έρχονται στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ