ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί οι σεναριογράφοι του Game of Thrones γύρισαν την πλάτη στο Star Wars

Γιατί οι σεναριογράφοι του Game of Thrones γύρισαν την πλάτη στο Star Wars
Phil McCarten/Invision/AP

Οι δημιουργοί του Game of Thrones, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις, ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη νέα τριλογία του Star Wars.

Οι σεναριογράφοι της σειράς που είχε καθηλώσει όλο τον πλανήτη, είχαν συμφωνήσει τον περασμένο Φεβρουάριο με τη Disney Lucasfilm για τις νέες ταινίες του Star Wars. Όμως, στις αρχές του χρόνου, όταν προβάλλονταν τα τελευταία επεισόδια του Game of Thrones -για τα οποία οι φαν της σειράς δεν είχαν χαρεί και πολύ- άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι έξι στούντιο πολιορκούσαν τους δύο δημιουργούς.

Τελικά, τον Αύγουστο επέλεξαν μία από αυτές τις προτάσεις. Οι Μπένιοφ και Βάις άφησαν την HBO για το Netflix με το οποίο έκαναν συμφωνία για συγγραφή, παραγωγή και σκηνοθεσία, ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Guardian.

Αυτή η συμφωνία με το Netflix ήταν και ο λόγος που οι δημιουργοί του Game of Thrones αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους με το Star Wars, εξηγώντας ότι δεν προλαβαίνουν να τα κάνουν και τα δύο παράλληλα.

«Νιώσαμε ότι δεν θα ήμασταν αντάξιοι τόσο του Star Wars όσο και των πρότζεκτ μας στο Netflix. Λυπούμαστε που αποχωρούμε. Αγαπάμε το Star Wars. Όταν το δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας, δημιούργησε κι εμάς. Το γεγονός ότι συζητήσαμε μαζί του και με την ομάδα του για το Star Wars ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή στη ζωή μας και πάντα θα είμαστε υπόχρεοι σε αυτό το έπος που άλλαξε τα πάντα», είπαν στην ανακοίνωσή τους οι δύο δημιουργοί.

Από την πλευρά της η Κάθλιν Κένεντι, πρόεδρος της Lucasfilm, είπε: «Ο Ντέιβιντ Μπένιοφ και ο Νταν Βάις είναι απίστευτοι συγγραφείς. Ελπίζουμε να τους συμπεριλάβουμε στο ταξίδι αργότερα, όταν θα μπορούν να απομακρυνθούν από το φορτωμένο πρόγραμμά τους για να επικεντρωθούν στο Star Wars».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ