ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σάλος στην Κίνα: Νοσοκόμες έβγαλαν σε δημοπρασία σύριγγα και ορό διάσημου ασθενούς

Σάλος στην Κίνα: Νοσοκόμες έβγαλαν σε δημοπρασία σύριγγα και ορό διάσημου ασθενούς
Facebook/JJ Lin

Νοσοκόμες κινεζικού νοσοκομείου τιμωρήθηκαν μετά από ανάρτηση στα social media, όπου έβγαλαν προς πώληση ιατρικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν σε διάσημο ασθενή.

Πρόκειται για τον τραγουδιστή και στιχουργό, JJ Lin, ο οποίος στην Κίνα είναι πασίγνωστος και πολύ αγαπητός στο κοινό του, που εισήχθη σε νοσοκομείο της επαρχίας Τσιανγκσού, με πυρετό.

Λίγο μετά το εξιτήριό του, μία ανάρτηση που αποκάλυπτε ότι ο ορός, μία σύριγγα και το ποτήρι που χρησιμοποιήθηκαν για τον JJ Lin είναι διαθέσιμα προς πώληση, άρχισε να γίνεται viral στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Weibo.

Επιπλέον, στο ίντερνετ κοινοποιήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες όπου το προσωπικό του νοσοκομείου είχε ξαπλώσει στο κρεβάτι που νοσηλευόταν ο 38χρονος καλλιτέχνης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.

jjlinnurses


Πηγή: Weibo

Η διεύθυνση του νοσοκομείου από την πλευρά του ζήτησε «συγγνώμη» στον Lin, ενώ τόνισε ότι τα ιατρικά όργανα βρίσκονται πλέον στα σκουπίδια.

Εκπρόσωπος Τύπου του JJ Lin δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι «δυσαρεστημένος» και ζητάει να μπει ένα τέλος στο «κυνήγι των διασήμων».

Σημειώνεται ότι 11 νοσοκόμες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ