ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

House of the Dragon: Όλα όσα ξέρουμε για το prequel του Game of Thrones

House of the Dragon: Όλα όσα ξέρουμε για το prequel του Game of Thrones
ΗΒΟ

Τo prequel του Game of Thrones ανακοινώθηκε επίσημα. Θα λέγεται The House of The Dragon και φυσικά θα έρθει από το ΗΒΟ. Τι ξέρουμε, ως τώρα, γι αυτό;

Τι είναι το House of the Dragon;

Το House of the Dragon είναι βασισμένο στο βιβλίο του Τζορτζ Ρ.Ρ Μάρτιν, Fire & Blood, του 2018, μια ιστορία του Οίκου Ταργκάριεν στο Γουέστερος, η οποία αρχίζει περίπου 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones. Η υπόθεση εκτείνεται σε 150 χρόνια, αλλά λέει μόνο τη μισή από την ιστορία της οικογένειας Ταργκάριεν. Ο συγγραφέας ετοιμάζει και δεύτερο βιβλίο το οποίο θα φτάνει ως την επανάσταση του Ρόμπερτ Μπαράθιον.

Τι λέει το βιβλίο;

Το Fire & Blood ξεκινάει με την άφιξη του προπάππου της Νταενέρις Ταργκάριεν, Άεγκον και τελειώνει 150 χρόνια αργότερα. Παρακολουθούμε αρκετές γενιές να δοξάζονται, να καταρρέουν και να περνάνε στο μύθο. Πρώτα ο Άεγκον και οι αδελφές (και σύζυγοί του), η Βισένια και η Ρένις, μια Αγία (ξανθιά) Τριάδα, αρχετυπική της λογοτεχνίας του φανταστικού: Ένας σταθερός ηγέτης, ένας αυτοκρατορικός πολεμιστής, ένας ονειροπόλος εξερευνητής. Παρακολουθούμε τα παιδιά τους και τα δικά τους παιδιά στις δεκαετίες. Υπάρχει άλλος ένας Άεγκον, που του αρέσει να γλεντάει, ένας τρίτος που με ρο ζόρι μιλάει και κάποιοι ακόμα. Υπάρχουν τα πάντα: Ανίκανοι ηγέτες, δολοπλόκοι μονάρχες, τριπλά και τετραπλά πισώπλατα μαχαιρώματα. Μέρη αυτού του βιβλίου είχαν δημοσιευθεί παλιότερα, σαν αυτόνομες νουβέλες. Όλο μαζί κάνει απόλυτο νόημα, καθώς βάζει τα πάντα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο.

Η σειρά θα μοιάζει με το βιβλίο;

Αν η σειρά είχε γυριστεί όπως είναι γραμμένο το βιβλίο, οι βασικοί χαρακτήρες θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε λίγα επεισόδια, όπως οι ηγέτες των Ταργκάρεν ανεβαίνουν και πέφτουν από την εξουσία. Συνεπώς η σειρά είναι πιθανότερο να επικεντρωθεί σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο και σε συγκεκριμένους χαρακτήρες, προκειμένου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο καστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά θα επικεντρωθεί στο πιο δραματικό γεγονός της ιστορίας των Ταργκάριεν, τον εμφύλιο πόλεμο της οικογένειας.

Γιατί έγινε ο εμφύλιος;

Σύμφωνα με μια θεωρία, ο πόλεμος έγινε ανάμεσα στη Ραενίρα και τον αδελφό της Άεγκον, για τον έλεγχο των επτά βασιλείων. Και οι δύο πίστευαν ότι ο Σιδερένιος Θρόνος τους ανήκει. Το βασίλειο διχάστηκε. Ακόμα και οι δράκοι πολέμησαν ανάμεσά τους. Χιλιάδες σκοτώθηκαν και η οικογένεια δεν συνήλθε ποτέ.

Η σειρά είναι μόνο για τους Ταργκάριεν;

Όχι απόλυτα. Οι Σταρκ και οι Λάνιστερ, οι Μπαράθιον και οι Γκρέιτζοϊ, όλοι έπαιξαν κάποιο ρόλο στο συγκεκριμένο εμφύλιο.

Ποιος είναι πίσω από τη σειρά;

Τη σειρά έγραψαν μαζί ο Μάρτιν και ο συγγραφέας Ράιαν Κόνταλ (Colony).

Πόσα επεισόδια θα δούμε;

Προς ώρας έχουν παραγγελθεί δέκα επεισόδια για τον πρώτο κύκλο, όπως είχε γίνει και με το Game of Thrones.

Ποιος θα πρωταγωνιστεί;

Ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Καθώς μιλάμε για το απώτερο παρελθόν, είναι προφανές ότι δεν θα δούμε κανέναν από τους ηθοποιούς ή τους χαρακτήρες του Game of Thrones.

Πότε θα βγει στον αέρα;

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία, αλλά το 2021 φαίνεται πιθανότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ