ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Κάρολος: Πώς βρέθηκε μπλεγμένος σε σκάνδαλο πλαστών έργων Τέχνης

Πρίγκιπας Κάρολος: Πώς βρέθηκε μπλεγμένος σε σκάνδαλο πλαστών έργων Τέχνης
Bertrand Guay/ POOL via AP

Σε ένα  σκάνδαλο παραχάραξης έργων τέχνης φέρεται ότι βρέθηκε μπλεγμένος άθελά του ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, διάδοχος του θρόνου της Βρετανίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, όλα ξεκίνησαν όταν ο πρίγκιπας προχώρησε σε συμφωνία δανεισμού 17 έργων από τον επιχειρηματία Τζέιμς Σταντ, με σκοπό να τους εκθέσει στα κεντρικά του Ιδρύματός του, που στεγάζεται στο επιβλητικό Dumfries House στη Σκωτία.

Το ίδρυμα του Καρόλου κρέμασε του πίνακες στους μεγαλοπρεπείς χώρους του μεγάρου. Μεταξύ των έργων υπήρχε ένας Μονέ, ένας Νταλί και ένας Πικάσο.

Ωστόσο, ο αμερικανός καλλιτέχνης Τόνι Τέτρο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών για πλαστογραφία, δήλωσε αυτοβούλως στη βρετανική εφημερίδα ότι τα τρία αυτά έργα τα είχε ζωγραφίσει ο ίδιος. Τα τρία έργα, η συνολική αξία των οποίων υπολογιζόταν σε 110 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τα υπόλοιπα 14 κατέβηκαν αμέσως από τους τοίχους του Ιδρύματος.

Ο Κάρολος έδωσε εντολή να επιστραφούν όσο γίνεται πιο γρήγορα στον Σταν, ο οποίος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι «όλοι οι πίνακες είναι γνήσιοι» και συμπληρώνει:

«Ας πούμε, όμως, ότι δεν είναι γνήσιοι. Που είναι το έγκλημα στο να τους κρεμάσεις στον τοίχο σου;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ