ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε ο τραγουδιστής που όλοι ξέραμε ως Black

Πέθανε ο τραγουδιστής που όλοι ξέραμε ως Black
Black/ Facebook

μάχη με το θάνατο έχασε σε ηλικία 53 ετών ο Βρετανός τραγουδιστής Colin Vearncombe που για όσους μεγαλώσαμε στα 80s θα είναι για πάντα ο Black του μελαγχολικού Wonderful Life.

Ο Colin Vearncombe νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο του Κορκ της Ιρλανδίας. Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσω Facebook λιτά, όσο λιτός ήταν και ο ίδιος.

black1

Η διαχρονική black μελαγχολία του

Δεν ήταν σκοτεινός, μάλλον ονειρικός, η ιστορία του πάντως δεν ήταν αυτή που θα μπορούσε. Μελαγχολικός, ένας καλλιτέχνης που η επιτυχία του ήρθε στο ξεκίνημα της καριέρας του και εκείνος δεν μπόρεσε να την επαναλάβει.

“Φόρεσα το καπέλο της δόξας” έλεγε σε συνέντευξη του στο Gig Slutz ένα και κάτι χρόνο πριν. “Αλλά δεν μου ταίριαξε. Προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφερα” είπε τότε αναφερόμενος στην αδυναμία του να διαπραγματευτεί το συμβόλαιο και τους όρους του με την τότε δισκογραφική του, κάτι που έβαλε και σε κώμα την καριέρα του μετά την απόφαση του να μην συνθέσει τίποτα ποτέ ξανά.

Black, o ασκητής να τραγουδάει Φρανκ Σινάτρα στην τοπική pub του Κορκ όπου και περνούσε τις μέρες του ζωγραφίζοντας, γράφοντας ποίηση, πρόσφατα μάλιστα είχε υποσχεθεί στον εαυτό του να ξαναγράψει μουσική και να βγάλει τον Black αναγεννημένο για ένα επόμενο, λυρικό, μελαγχολικό pop ύμνο σαν αυτόν που μας δώρισε στα 80s.

wonderful

Τον Black τον πλησίασαν κάποτε δύο Γερμανίδες και του είπαν ότι δεν είναι αυτός που νομίζει, είναι η μετενσάρκωση του χαμένου τους αδελφού. Μια άλλη γυναίκα από τη Γαλλία είχε βρει την κατοικία του στην Ιρλανδική εξοχή και του είχε ζητήσει να ξεκινήσει μια άλλη ζωή μαζί της.

Τολμηρές στιγμές για τη ζωή ενός άντρα που ήθελε να αφοσιωθεί στην τέχνη του ακόμη και αν ήταν ταπεινός και θα έδινε τίτλο στο πορτρέτο του “Αυτός που θα μπορούσε”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ