ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η κόρη του βασιλιά της Νορβηγίας απαρνήθηκε τον τίτλο της για τον γκουρού της Γκουίνεθ Πάλτροου

Η κόρη του βασιλιά της Νορβηγίας απαρνήθηκε τον τίτλο της για τον γκουρού της Γκουίνεθ Πάλτροου
Instagram

Η ιστορία μοιάζει με εκείνη του Βρετανού μονάρχη Εδουάρδου Η', ο οποίος παράτησε θρόνο και χώρα για να μπορεί να είναι με τον έρωτά του, την Αμερικανίδα Γουόλις Σίμσον. Σε κάπως πιο 2019 εκδοχή.

Ο Σαμάν Ντουρέκ είναι αφροαμερικάνος και ο διασημότερος γκουρού του Χολιγουντ, πνευματικός καθοδηγητής της Γκουίνεθ Πάλτροου και άλλων σταρ, οπαδών της New Age φιλοσοφίας. Η πριγκίπισσα Μάρτα Λουίζ της Νορβηγίας είναι η κόρη του βασιλιά Χάραλντ του πέμπτου και της βασίλισσας Σόνια. Οι δύο τους είναι ζευγάρι. Και δηλώνουν απόλυτα ταιριαστοί.

Μέχρι εδώ, όλα καλά, δικός τους είναι ο έρωτας, ό,τι θέλουν τον κάνουν. Το μικρό πρόβλημα είναι ότι η Μάρτα Λουίζ, τέταρτη στη σειρά διαδοχής τους θρόνου της πατρίδας της, έκανε χρήση του πριγκιπικού της τίτλου με τρόπο που θεωρήθηκε υπερβολικά new age και κλήθηκε να επιλέξει.

Ο Ντουρέκ και η Μάρτα Λουίζ επιβεβαίωσαν τη σχέση τους τον περασμένο Μάιο. Έκτοτε βομβαρδίζουν τα social media με κοινές τους φωτογραφίες. Εννοείται ότι πολλά φρύδια είχαν σηκωθεί εξαρχής, αλλά οι δύο τους παραμένουν απτόητοι. «Εκπέμπουμε στην ίδια συχνότητα αγάπης για τον πλανήτη», είπε ο Ντουρέκ στο περιοδικό People για τη 48χρονη αγαπημένη του.

Η σχέση ήταν προϊόν προξενειού: Ένας κοινός τους φίλος θεώρησε ότι θα ταιριάξουν και είχε δίκιο. Τους έφερε σε επαφή και όπως λέει ο Ντουρέκ «ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά».

Ο φαραώ και η βασίλισσά του

«Μπήκε στο δωμάτιο και μου είπε αμέσως: 'Σε θυμάμαι, ξέρω ποιος είσαι'», λέει ο Ντουρέκ. «Της απάντησα ότι πράγματι γνωριζόμασταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Μόλις τον είδα, τον αναγνώρισα αμέσως», λέει η Νορβηγίδα πριγκίπισσα.

Κατά τον Ντουρέκ, οι δύο τους έζησαν μαζί στην Αρχαία Αίγυπτο, σε μια προηγούμενη ζωή. «Όταν είμαστε μαζί και κοιτάω τη Μάρτα, κάποιες φορές βλέπω ένα άλλο πρόσωπο. Και το βλέπει κι εκείνη σε μένα. Έχω αναμνήσεις απ' όταν ζούσαμε στην Αίγυπτο κι εγώ ήμουν ο φαραώ κι εκείνη ήταν η βασίλισσά μου».

Screen Shot 2019 11 14 at 12.06.55

@Instagram

Τον πριγκιπικό τίτλο ή τον έρωτα;

Οι δύο τους τα λένε πολύ ωραία και πιθανώς πειστικά για κάποιους, όχι για όλους όμως. Το ζευγάρι παραδέχεται ότι πολλοί ήταν εκείνοι που όχι μόνο κριτικάρισαν τη σχέση αλλά -μάλλον εύλογα- ήταν κάπως σκεπτικοί για τα κίνητρα του Ντουρέκ.

Ο ίδιος λέει ότι όσοι κριτικάρουν έναν μεγάλο έρωτα «συρρικνώνουν τη συνείδησή τους», ότι κι αν σημαίνει αυτό. «Είναι μια πριγκίπισσα, μεγάλωσε σε μια βασιλική οικογένεια, αλλά ειναι αληθινή. Αγκαλιάζει τους ανθρώπους όπως κι εγώ. Παίζει βιντεοπαιχνίδια μαζί μου και κάνει κι άλλα πράγματα που έχουν πλάκα μαζί μου. Ποια πριγκίπισσα το κάνει αυτό;»

Η επιβεβαίωση του ειδυλλίου ήρθε τρία χρόνια μετά το διαζύγιο της Μάρτα από τον επί 14 χρόνια σύζυγό της, Άρι Μπεν. Η Μάρτα και ο Άρι Μπεν παντρεύτηκαν το 2002 και χώρισαν το 2017. Έχουν από κοινού την κηδεμονία των τριών κοριτσιών που έκαναν μαζί: Της Μοντ, της Έμμα και της Λέα.

https://www.instagram.com/p/BxX_iR-Bf_x

Και έγινε, φυσικά, με τον πιο new age τρόπο: Το Instagram. «Όταν συναντάς τη δίδυμη φλόγα σου, το ξέρεις. Ήμουν αρκετά τυχερή και συνάντησα τη δική μου», έγραψε η Μάρτα σε μια μακροσκελή λεζάντα κάτω από την πρώτη κοινή τους φωτογραφία. «Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η άνευ όρων αγάπη υπάρχει σ' αυτόν τον πλανήτη. Αγκαλιάζει όλο μου το είναι χωρίς δισταγμους και φόβους. Με κάνει να γελάω πιιο πολύ απ' οποιονδήποτε, είναι σοφός και αισθάνομαι ευτυχής και ευλογημένη που είναι ο σύντροφός μου».

Και κατέληξε η πριγκίπισσα, απευθυνόμενοι σε όσους την κριτικάρουν: «Όλοι εσείς που νοιώθετε την ανάγκη να κριτικάρετε, μην βιάζεστε. Δεν είναι δική σας δουλειά να με κρίνετε, ουτε να κάνετε τις επιλογές μου για μένα. Δεν επέλεξα τον άντρα μου για να ευχαριστήσω εσάς, ή τις νόρμες ή τα κουτάκια στα οποία θα θέλατε να μπω. Δεν ζω σ' αυτά τα κουτάκια, ούτε μέσα στις φαντασιώσεις σας για μένα. Επιλέγω από αγάπη».

Και επέλεξε.

Πριν από λίγο καιρό, οι δύο τους έκαναν μια σειρά από κοινά σεμινάρια, με τον τίτλο «η πριγκίπισσα και ο Γκουρού». Σε αυτά, οι συμμετέχοντες καλούνταν να «κάνουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανακάλυψης, για να μπορέσουν να ενεργοποιήσουν το θεϊκό εαυτό τους». Στη Νορβηγία ξέσπασε σάλος όχι τόσο για τα όσα κάνει η πριγκίπισσα, αλλά για το ότι τα κάνει εκμεταλλευόμενη το βασιλικό της τίτλο.

Ο Χάραλντ την κάλεσε και της τράβηξε το αφτί. Και της ζήτησε να επιλέξει ανάμεσα στον τίτλο της πριγκίπισσας και εκείνο της new age κατηχήτριας. Η Μάρτα άφησε κατά μέρος τον τίτλο, τον οποίο θα χρησιμοποιει εφεξής μόνο στα επίσημα καθήκοντά της και άνοιξε κι ένα νέο λογαριασμό στο Instagram, με σκέτο το όνομά της, χωρίς τον τίτλο της από δίπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ