ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Marvel: Το πρώτο τεύχος της πουλήθηκε για αστρονομικό ποσό

Marvel: Το πρώτο τεύχος της πουλήθηκε για αστρονομικό ποσό
AP Photo/Bob Edme

Το πρώτο τεύχος που εξέδωσε η Marvel, το 1939, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions, είναι στην αρχική του κατάσταση. Γεγονός που -μαζί με τη δημοφιλία που έχουν σήμερα οι υπερήρωες- συνέβαλε στο απίστευτο ποσό για το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Το αστρονομικό ποσό του 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε ένα σπάνιο τεύχος της Marvel, που πουλήθηκε σε δημοπρασία. Πρόκειται για το πρώτο τεύχος της Marvel Comics, στο οποίο εμφανίζονται οι ήρωες, Human Torch, Ka-Zar, Angel και Sub-Mariner.

Το τεύχος εκδόθηκε το 1939 και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions, που οργάνωσε τη συγκεκριμένη δημοπρασία, είναι στην αρχική του κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ίχνος σκισίματος στο χαρτί ή άλλης παρέμβασης.

«Είναι ένα ιστορικό τεύχος για ένα ιστορικό περιοδικό κόμικ», είπε ο αντιπρόεδρος του οίκου Heritage, μιλώντας για την δημοπρασία. Παράλληλα αποκάλυψε πως η πρώτη αγορά είχε γίνει από περίπτερο στην Γιούνιον-Τάουν της Πενσυλβάνια, από έναν ταχυδρόμο, ο οποίος είχε ως χόμπι να αγοράζει το πρώτο τεύχος από κάθε περιοδικό που κυκλοφορούσε για πρώτη φορά.

Το προηγούμενο ρεκόρ τιμής πώλησης σε ανάλογη δημοπρασία ήταν το πρώτο τεύχος του Spider-Man, του 1962 που πουλήθηκε για 1,1 εκατομμύρια δολάρια (998.000 ευρώ), το 2011.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ