ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Τοντ Φίλιπς πήρε ένα τεράστιο προσωπικό ρίσκο με το Joker – Και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα

O Τοντ Φίλιπς πήρε ένα τεράστιο προσωπικό ρίσκο με το Joker – Και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα
Joel C Ryan/Invision/AP

Ο σκηνοθέτης της ταινίας-φαινόμενο, Joker, ο Τοντ Φίλιπς, πίστεψε απο την πρώτη στιγμή στο φιλμ. Γι αυτό και δέχτηκε να την κάνει χωρίς να πάρει ούτε ένα σεντ ως αμοιβή. Ζήτησε όμως, μεγαλύτερα ποσοστά από τα έσοδα της τανίας. Ήταν ένα τεράστιο ρίσκο. Το οποίο τον δικαίωσε και με το παραπάνω.

Όπως αναφέρουν πηγές από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, το ποσοστό στο οποίο έκλεισε τη συμφωνία ο Φίλιπς είναι της τάξεως του 10-13% και, με το φιλμ να περνάει την περασμένη εβδομάδα το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, πλέον ο σκηνοθέτης είναι πλουσιότερος κατ' ελάχιστο κατά 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα, η απίστευτη -και ανέλπιστη- εμπορική επιτυχία του Joker φέρνει όλο και πιο κοντά την πιθανότητα να γυριστεί ένα sequel.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Φίλιπς είπε ότι είναι ανοιχτός στην προοπτική: «Θα σας πω ένα πράγμα: Θα έκανα οτιδήποτε με το Χοακίν Φοίνιξ», είχε πει τότε. Ο Φοίνιξ από την πλευρά του είναι γνωστός για την απέχθειά του προς τα franchise. Του είχε προταθεί ο ρόλος του Doctor Strange στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, αλλά τον απέρριψε και αυτός πήγε τελικά στον Μπέντζαμιν Κάμπερμπατς. Ο λόγος που ο Φοίνιξ είχε πει «όχι» ήταν ότι ο ρόλος είχε ως προϋπόθεση να υπογράψει συμφωνία για παραπάνω από μια ταινίες.

«Πιστεύω ότι συχνά σε αυτές τις ταινίες έχουμε αυτά τα απολοποιημένα αρχέτυπα κι αυτό επιτρέπει στο κοινό να αποστασιοποιηθεί από τους χαρακτήρες. Όπως γίνεται και στην πραγματική ζωή, όταν βάζουμε μια ταμπέλα σε κάποιον, τον ονομάζουμε κακό και λέμε 'Δεν είμαι αυτό εγώ'», έχει πει ο Φοίνιξ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ