ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Για 100 εκ. δολάρια πωλείται το μυθικό σπίτι που έχτισε Ρώσος μεγιστάνας για τη Ναόμι Κάμπελ

Για 100 εκ. δολάρια πωλείται το μυθικό σπίτι που έχτισε Ρώσος μεγιστάνας για τη Ναόμι Κάμπελ
AP Photo/Evan Agostin

Όποιος έχει 100 εκατομμύρια δολάρια και θέλει να αποκτήσει ένα πραγματικά ονειρεμένο σπίτι, τώρα μπορεί. Κι όχι οποιοδήποτε σπίτι, αλλά εκείνο που έχτισε ο Ρώσος μεγιστάνας Βλαντισλάβ Ντορόνιν για την πάλαι ποτέ αρραβωνιαστικιά του, Ναόμι Κάμπελ

Ήταν ένας βραχύβιος αρραβώνας που έληξε άδοξα. Ο Ρώσος μεγιστάνας Βλαντισλάβ Ντορόνιν μπορεί να έχασε τη Ναόμι Κάμπελ, του έμεινε όμως το σπίτι που έχτισε για να στεγάσουν τον έρωτά τους. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, μεγιστάνας των ακινήτων και συλλέκτης έργων τέχνης, είχε ένα όραμα για το σπίτι στο οποίο ήθελε να ζήσει και ανέθεσε την πραγμάτωσή του στην κορυφαία αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2016.

Το σπίτι επρόκειτο να είναι το γαμήλιο δώρο του μεγιστάνα προς το σούπερ μοντέλο και ιέρεια της μόδας Ναόμι Κάμπελ. «Θέλω ένα σπίτι στο οποίο να ξυπνάω το πρωί και να αισθάνομαι ελεύθερος, να βλέπω τον γαλάζιο ουρανό», έχει πει ο Ντορόνιν μιλώντας για το σπίτι του.

Τώρα, όμως, μόλις ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωσή του απίστευτου αυτού σπιτιού, ο Ντορόνιν θέλει απλώς να απαλλαγεί από το οίκημα των 35.520 τ.μ. και το πουλάει για 78 εκατομμύρια λίρες (περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια). Εξάλλου ο μεγιστάνας έχει ήδη κάνει νέα οικογένεια με την Κριστίνα Ρομανόβα.

2

@Zaha Hadid Architects

Το σπίτι, που ονομάστηκε Capital Hill Residence, είναι ένα φουτουριστικό κτίριο που μοιάζει με δέντρο που χτίστηκε στο δάσος Μπαρβίκα, έξω από τη Μόσχα. Ο άνθρωπος που ονομάζεται ο «Ρώσος Τζέιμς Μποντ» έχει αφήσει πίσω του τις ρομαντικές ιδέες για νύχτες με το σούπερ-μόντελ και περιμένει να «ρεφάρει» από την πώληση του σπιτιού το οποίο του κόστισε περισσότερο από όσο το πουλάει, γύρω στα 117 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ