ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χιού Γκραντ: Πόρτα πόρτα στη Βρετανία, κάνει καμπάνια εναντίον του Μπόρις Τζόνσον

Χιού Γκραντ: Πόρτα πόρτα στη Βρετανία, κάνει καμπάνια εναντίον του Μπόρις Τζόνσον
David Mirzoeff/PA via AP

Ο Χιού Γκραντ θέλει μόνο ένα πράγμα στη ζωή του αυτή την εποχή και δεν είναι ούτε ένας σπουδαίος ρόλος, ούτε ένα Όσκαρ: Είναι απλώς να μην εκλεγεί ο Μπόρις Τζόνσον. Και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να το πετύχει

Το 2003, ο Χιου Γκραντ υποδύθηκε τον πρωθυπουργό της Αγγλίας που χτυπούσε τις πόρτες των σπιτιών για να βρει τη Μαρτίν ΜακΚάτσεον στη ρομαντική ταινία «Love Actually». Στην ταινία, υποδύθηκε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ, ο οπίος θέλει να βρει το σπίτι της Νάταλι (Μαρτίν ΜακΚάτσεον), που εργάζεται στη Downing Street. Αλλά, ενώ ξέρει την οδό στην οποία μένει, δεν ξέρει τον αριθμό, και είναι αναγκασμένος να χτυπήσει πολλές πόρτες. Τελικά, βρίσκει το σωστό σπίτι και η ιστορία έχει ένα ευτυχές τέλος.

Κάνει ό,τι μπορεί για να μην εκλεγεί ο Μπόρις Τζόνσον

Και τώρα, ο Χιου Γκραντ χτυπάει και πάλι τις πόρτες των σπιτιών αλλά αυτή την φορά στην πραγματική ζωή και προκειμένου να μην επανεκλεγεί ο Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα, έχει εκφράσει ανοιχτά την άποψή του κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, με ανάρτησή του τον περασμένο Αύγουστο, στην οποία έγραφε: «Άντε γ@@σου υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου».

AP 19335611159924

Ο ηθοποιός έχει κυριολεκτικά πάρει τους δρόμους στο Λονδίνο, μαζί με την υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος, Λουσιάνα Μπέργκερ. (@David Mirzoeff/PA via AP)

Όπως είπε ο ηθοποιός: «Είναι κάτι πολύ αντίθετο με εμένα. Ποτέ δεν είχα εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία πριν από τα 59 μου χρόνια. Αλλά αυτή την φορά, νομίζω ότι είναι διαφορετικό. Νομίζω ότι είμαστε αντιμέτωποι – και δεν θέλω να γίνω δραματικός – με μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν νομίζω ότι αυτό που έχει απομείνει στο Συντηρητικό Κόμμα, αφότου έδιωξαν οποιονδήποτε υπεύθυνο ή αξιοπρεπή ή υγιή, είναι κάτι που μπορώ να θεωρώ ως την κυβέρνηση της χώρας που αγαπώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ