ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το ζεύγος Τραμπ φωταγωγεί το «εθνικό δέντρο» στην Ουάσιγκτον, στη σκιά της παραπομπής

Το ζεύγος Τραμπ φωταγωγεί το «εθνικό δέντρο» στην Ουάσιγκτον, στη σκιά της παραπομπής
AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Για τρίτη φορά στη θητεία του, ο Πρόεδρος Τραμπ φωταγώγησε το «εθνικό δέντρο», απέναντι από το Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, αφού πρώτα μέτρησε αντίστροφα. «Θα μετρήσουμε ανάποδα από το πέντε ως το ειδικό νούμερο», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και όταν έφτασε στο ένα, η Μελάνια πάτησε το κουμπί και άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Είναι μια παράδοση που ξεκίνησε το 1923, όταν ο Πρόεδρος Κάλβιν Κούλιτζ φωταγώγησε ένα δέντρο ύψους 15 μέτρων για τα Χριστούγεννα. Φέτος, ο Τραμπ, ανέβηκε στο βήμα όσο η μπάντα των πεζοναυτών έπαιζε το «Ω, Έλατο» και διάβασε ένα μήνυμα για το πνεύμα των Χριστουγέννων. «Πριν από 2.000 χρόνια, ένα λαμπρό αστέρι έλαμψε στην Ανατολή», είπε.

«Οι σοφοί ταξίδεψαν πολύ μακριά -εννοώ ότι ήρθαν από πολύ μακριά - και ήρθαν μαζί μας κάτω από το αστέρι, όπου βρήκαν την αγία οικογένεια στη Βηθλεέμ. Οι σοφοί μπήκαν στο σπίτι, είδαν το μικρό παιδί με τη Μαρία, τη μητέρα του, και γονάτισαν και τον λάτρεψαν», είπε ο Τράμπ, διαβάζοντας από τις σημειώσεις του.

«Οι Χριστιανοί είναι ευγνώμονες που ο γιος του Θεού ήρθε στον κόσμο για να σώσει την ανθρωπότητα. Ο Ιησούς Χριστός μάς εμπνέει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον με καρδιές γεμάτες γενναιοδωρία και χάρη», συνέχισε.

Όμως, η σκιά της πολιτικής και της πρότασης παραπομπής έπεσε βαριά πάνω από την εκδήλωση η οποία έγινε την ίδια ώρα που η Πρόεδρος της Βουλής, Νανσί Πελόσι, ανακοίνωσε ότι το Σώμα θα επιδιώξει την παραπομπή του Προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ