ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί γέρνει το δέντρο στο Σύνταγμα - Επειδή είναι φυσικό, απαντά ο Δήμος

Γιατί γέρνει το δέντρο στο Σύνταγμα - Επειδή είναι φυσικό, απαντά ο Δήμος
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης άναψε, το βράδυ της Τρίτης το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος, όμως λίγες ώρες αργότερα το φυσικό έλατο από το Καρπενήσι, ύψους 17 μέτρων, δείχνει να γέρνει. Και μάλιστα προς τα αριστερά, όπως το κοιτάει κανείς από την πλατεία με τη Βουλή πίσω του.

«Βρέξει, χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει», είπε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων λίγο πριν ανάψουν τα φώτα του φυσικού έλατου από το Καρπενήσι και πράγματι φώτισε. Αλλά, έγειρε κιόλας. Κάτι που συμβαίνει συχνά στα σπίτια μας με τα φυσικά έλατα όταν τα στήνουμε και κάποιος παρατραβάει το καλώδιο των φώτων, ή απλώς αυτά από μόνα τους αποφασίζουν να πάρουν μια κλίση. Τα φυσικά έλατα δεν είναι απόλυτα συμμετρικά και δεν έχουν την τελειότητα των τεχνητών στις διαστάσεις, αλλά είναι σαφέστατα πιο όμορφα από κάθε άλλη άποψη.

Δεν είναι παράξενο, πάντως, ούτε πρωτότυπο που κάποιοι παρομοιάζουν το έλατο με τον Πύργο της Πίζας.

Πηγές του Δήμου, απαντώντας στο CNN Greece, ανέφεραν ακριβώς ότι πρόκειται για ένα πολύ υψηλό φυσικό δέντρο, το οποίο δεν μπορεί να είναι απόλυτα ευθυτενές. Μετά από το σάλο που προκλήθηκε στα social media, έλεγξαν το πρωί το δέντρο και διαπίστωσαν ότι δεν έχει πάρει κλίση.

dentro


Πηγή: Screengrab

Γενικώς, πάντως, η πλατεία Συντάγματος έχει δει κάθε είδους καταστάσεις με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τους στολισμούς. Από την περίοδο που κάθε χρόνο πασχίζαμε να κάνουμε το ψηλοτερο δέντρο της γης (1995-2002), στο δέντρο που κάηκε τη χρονιά της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη ρόδα που δεν γύρισε ποτέ (2016), σε κάτι ακατανόητους στολισμους (2012-2017-2018), φέτος φτάνουμε στο δέντρο που γέρνει.ΔΗΜΟΦΙΛΗ