ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Miss World 2019: Η Τζαμαϊκανή νικήτρια, τραγουδάει Γουίτνεϊ Χιούστον

Miss World 2019: Η Τζαμαϊκανή νικήτρια, τραγουδάει Γουίτνεϊ Χιούστον
Joel C Ryan/Invision/AP

Η Τόνι Αν Σινγκ, από τη Τζαμάϊκα, κέρδισε τον τίτλο της Μις Κόσμος 2019. Για όσους μπερδεύονται, καθώς πριν από λίγες μέρες μια κοπέλα από τη Νότιο Αφρική ανακηρύχθηκε σε ομορφότερη γυναίκα του κόσμου για το 2019, να πούμε ότι υπάρχουν δύο σχετικοί διαγωνισμοί, εκείνος για τη Μις Υφήλιος (Miss Universe) κι εκείνος για τη Μις Κόσμος (Miss World).  

Στα καλλιστεία, λοιπόν, που έγιναν στο Λονδίνο για την ανάδειξη της δεύτερης, η Τζαμαϊκανή υποψήφια κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ άλλων 111 διαγωνιζομένων -ανάμεσα στις οποίες και η Ελληνίδα Ραφαέλα Πλαστήρα- με την ομορφιά, τη μόρφωση αλλά και την τόλμη της να τραγουδήσει το «I have nothing» της Γουίτνι Χιούστον επί σκηνής.

Η Τόνι ανέβηκε στη σκηνή και ενθουσίασε το κοινό, το οποίο σηκώθηκε όρθιο να τη χειροκροτήσει. Ερωτηθείσα για το κατά πόσον συμβαδίζει η αξία της ομορφιάς με τη σημερινή εποχή του φεμινιστικού κινήματος MeToo# και τον αγώνα γυναικών για ισότητα και σεβασμό σε όλον τον κόσμο, η Τζαμαϊκάνή καλλονή απάντησε: «Οι γυναίκες πρέπει να είναι όποιο είδος γυναικών επιθυμούν οι ίδιες να είναι. Προσωπικά πιστεύω ότι αν είσαι ο τύπος που του αρέσει να μπαίνει μέσα σε υπέροχα φορέματα και να βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί κάτι στην χώρα του, τότε πρέπει να το κάνεις. Αλλά και αν δεν είσαι αυτός ο τύπος, τότε και πάλι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα, όλα είναι εντάξει».

Η 23χρονη, που σπουδάζει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά την διάρκεια της στέψης. «Νιώθω τιμή και ευγνωμοσύνη για αυτή την ευκαιρία, αλλά κυρίως σκέφτομαι το έργο που πρέπει να γίνει και ότι έχω το βήμα και τα μέσα για να το κάνω. Είμαι έτοιμη να βγω έξω και να δουλέψω. Είμαι ενθουσιασμένη!», είπε η Μις Κόσμος 2019.

Για την ιστορία, πρώτη αναπληρωματική αναδείχθηκε η Μις Γάλλια, Οφελί Μεζινό και β’ αναπληρωματική η Μις Ινδία, Σουμάν Ραό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ