ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαρλίζ Θερόν: «Δεν ντρέπομαι που η μητέρα μου σκότωσε τον πατέρα μου»

Σαρλίζ Θερόν: «Δεν ντρέπομαι που η μητέρα μου σκότωσε τον πατέρα μου»
John Shearer/Invision/AP

Η Σαρλίζ Θερόν μίλησε, σε συνέντευξή της, για το βράδυ που η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της, ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα.

Η 44χρονη ηθοποιός μίλησε στο NPR για τον πατέρα της, Τσαρλς Θερόν, που απειλούσε τόσο την ίδια όσο και την μητέρα της Γκέρντα ενώ ήταν μεθυσμένος, ένα βράδυ τον Ιούνιο του 1991, όταν η Σαρλίζ ήταν μόλις 15 ετών. «Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο», λέει η ηθοποιός. «Η μαμά μου κι εγώ ήμασταν στην κρεβατοκάμαρα πίσω από την πόρτα, προσπαθώντας να μην τον αφήσουμε να μπει μέσα, με τον ίδιο να σπρώχνει με όλη του την δύναμη. Και οι δυο μας βάζαμε όλη μας την δύναμη πίσω από την πόρτα για να μην την ανοίξει. Έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε την πόρτα τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, κάτι που ήταν θαύμα», συνεχίζει τη διήγησή της.

Προκειμένου να σώσει την κόρη της και τον εαυτό της, η μητέρα της Σαρλίζ πυροβόλησε τον άνδρα της.

«Δεν ντρέπομαι να μιλάω γι' αυτό»

«Ήταν μια πράξη αυτοάμυνας. Έβαλε τέλος στην απειλή», είπε η ηθοποιός, γι’ αυτό και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος της μητέρας της. Φυσικά, το γεγονός άφησε το σημάδι του στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, η οποία είπε: «Αυτή η οικογενειακή βία, το είδος αυτό της βίας που συμβαίνει μέσα στην οικογένεια, είναι κάτι που μοιράζομαι με πολλούς ανθρώπους. Δεν ντρέπομαι να μιλήσω γι’ αυτό, γιατί νομίζω ότι όσο περισσότερο μιλάμε γι’ αυτά τα πράγματα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε μόνοι»ν. «Για μένα νομίζω, ότι είναι μία ιστορία για το πώς είναι να μεγαλώνεις με εθισμένους και τι κάνει αυτό σε έναν άνθρωπο».

«Ήταν αλκοολικός σε όλη του την ζωή»

Η Σαρλίζ Θερόν περιέγραψε τον πατέρα της ως έναν «πολύ άρρωστο άνδρα» λέγοντας πως ήταν «αλκοολικός για όλη του την ζωή». «Τον ήξερα μόνο από την μία πλευρά, κι αυτή ήταν η αλκοολική του. Ήταν μια απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μας ήταν κολλημένη σε αυτήν. Και η απρόβλεπτη καθημερινότητα με έναν εξαρτημένο είναι κάτι με το οποίο μαθαίνεις να ζεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα γεγονός που συνέβη ένα βράδυ».

«Νομίζω ότι η οικογένειά μας ήταν απίστευτα τοξική. Και όλα αυτά, νομίζω ότι μας σημάδεψαν με κάποιον τρόπο. Φυσικά, εύχομαι να μην είχε συμβεί ποτέ αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ. Δυστυχώς, όμως, συνέβη γιατί δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τη ρίζα των προβλημάτων».

Η Σαρλίζ Θερόν δεν έχει διαστάσει να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου του πατέρα της ή την ανάμιξη της μητέρας της σε αυτόν, πολλές φορές στο παρελθόν. Τον Οκτώβριο του 2018, η ηθοποιός είχε ευχαριστήσει τη μητέρα της για το γεγονός ότι είναι τόσο δυνατή, λέγοντας σε μια εκδήλωση «Είμαι τυχερή που είχα μια τόσο σπουδαία μητέρα που με έκανε γενναία και μου έμαθε τι σημαίνει να είσαι γενναίος. Δεν ξέρω ποια θα ήμουν χωρίς αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ