ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«1917»: Το νέο τρέιλερ της αντιπολεμικής ταινίας του Σαμ Μέντες (vid)

«1917»: Το νέο τρέιλερ της αντιπολεμικής ταινίας του Σαμ Μέντες (vid)
Imdb

Το «1917», το επικό αντιπολεμικό δράμα του Σαμ Μέντες, έχει βραβευτεί ως μία από τις δέκα καλύτερες ταινίας της χρονιάς από το National Board of Review και το AFI (American Film Institute) και έχει συγκεντρώσει τρεις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες (συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για την Καλύτερη Ταινία).

Η ιστορία των δύο νεαρών στρατιωτών βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία είχε αφηγηθεί στον σκηνοθέτη ο παππούς του, Άλφρεντ Μέντες. Όπως έχει πει ο ίδιος ο Σαμ Μέντες η γραφή του σεναρίου είναι αποτέλεσμα εντατικής έρευνας, τόσο σε ιστορικά αρχεία όσο και στις τοποθεσίες όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα, στη Γαλλία. Άλλωστε, το «1917» δεν είναι μία τυπική πολεμική ταινία, αλλά μια ιστορία για την απώλεια των νέων ανθρώπων που είναι και το υψηλό τίμημα κάθε πολέμου.

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Το νέο trailer της ταινίας δίνει μια γεύση από την ατμόσφαιρά της και το αριστουργηματικό της γύρισμα:

Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του Skyfall, Σαμ Μέντες, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και με ένα μεγαλειώδες καστ, το «1917» είναι μία επική πολεμική ταινία που ήδη θεωρείται από τις καλύτερες του είδους στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ