ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο νοσοκομείο ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου

Στο νοσοκομείο ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου
Andrew Milligan/PA via AP

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, εισήχθη στο νοσοκομείο, για θεραπεία, σε σχέση με «κάποια προϋπάρχουσα» κατάσταση, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.  

Η ανακοίνωση του παλατιού λέει: «Ο δούκας του Εδιμβούργου μεταφέρθηκε από το Νόρφολκ στο νοσοκομείο King Edward VII, του Λονδίνου για θεραπεία σε σχέση με μια προϋπάρχουσα κατάσταση της υγείας του. Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο είναι προληπτική και έγινε κατόπιν σχετικής συμβουλής του προσωπικού του γιατρού».

Ο Φίλιππος αναμένεται να μείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και η εισαγωγή ήταν προγραμματισμένη.

Σύμφωνα με μια πηγή από το παλάτι, ο πρίγκιπας μπόρεσε να περπατήσει στο νοσοκομείο.

Ο Φίλιππος αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή τον Αύγουστο του 2017, αν και έκτοτε περιστασιακά παρίσταται σε επίσημες εκδηλώσεις.

Πέρασε τα Χριστούγεννα του 2011 στο νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού αρτηρίας της καρδιάς και δεν κατάφερε να παραστεί στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της συζύγου του στον θρόνο το 2012, καθώς νοσηλευόταν με λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη.

Φέτος τον Ιανουάριο, βγήκε αλώβητος από ένα ατύχημα με τη Λαντ Ρόβερ του, η οποία αναποδογύρισε έπειτα από σύγκρουση με ένα άλλο όχημα. Υποχρεώθηκε να παραδώσει το δίπλωμά του, αφού η αστυνομία του έκανε συστάσεις καθώς οδηγούσε χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας, δύο ημέρες αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ