ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ζιλιέτ Μπινός: Έζησε σαν άστεγη για τις ανάγκες ενός ρόλου

Ζιλιέτ Μπινός: Έζησε σαν άστεγη για τις ανάγκες ενός ρόλου
Britta Pedersen/dpa via AP

Πολλοί ηθοποιοί φτάνουν στα άκρα προκειμένου να προετοιμαστούν για ένα ρόλο και η σπουδαία Ζιλιέτ Μπινός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ο Χοακίν Φοίνιξ, για παράδειγμα, έχασε 23 κιλά για να υποδυθεί το Τζόκερ στην ομώνυμη ταινία. Η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός, αποκάλυψε ότι αποφάσισε να μείνει για λίγο καιρό «άστεγη» προκειμένου να προετοιμαστεί για το ρόλο της στην ταινία «Οι εραστές της γέφυρας» του 1991. Παραδέχτηκε ότι η εμπειρία αυτή την οδήγησε σε κάποιες «επικίνδυνες καταστάσεις», αλλά το έκανε γιατί είχε δεσμευτεί απέναντι στην παραγωγή.

Έζησε στους δρόμους για να μπει στο πετσί του ρόλου

Η Ζιλιέτ Μπινός είπε ότι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Λεός Καράξ, της είχε ζητήσει να περάσει λίγο χρόνο στους δρόμους, για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της. Στην ταινία, η Γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται μια γυναίκα που εξαιτίας μιας αποτυχημένης σχέσης μένει άστεγη αλλά αργότερα ερωτεύεται τον Άλεξ, έναν καλλιτέχνη του δρόμου εθισμένο στο αλκοόλ και τα ηρεμιστικά.

«Μου ζήτησε να έχω μια πραγματική εμπειρία, γι’ αυτό και το έκανα» εξήγησε. «Βρέθηκα σε καταστάσεις που θα μπορούσες να τις πεις επικίνδυνες, αλλά έπρεπε να το κάνω επειδή είχα δεσμευτεί για την ταινία».

Η Ζιλιέτ Μπινός έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 ταινίες μεγάλου μήκους και έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Ο διασημότερος ρόλος της είναι αυτός της Χάνα στην ταινία «Ο Άγγλος Ασθενής» του 1996, ενώ έχει κερδίσει και Όσκαρ για την «Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ