ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 26/12 - 01/01 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 26/12 - 01/01 (trailers)
Bombshell/Imdb

Δεν υπάρχει καλύτερη εβδομάδα μέσα στο χρόνο για να τιμήσει κάποιος τις κινηματογραφικές αίθουσες από τις μέρες ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, Οι επιλογές αρκετές, από Οσκαρικά δράματα, μέχρι βιογραφικά ντοκιμαντέρ και ελληνικό mainstream σινεμά

Βόμβα (Bombshell), Τζέι Ρόουτς

Tο σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο Fox και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News. Tο σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο Fox και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News. Με το πρωταγωνιστικό τρίο των Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκο Ρόμπι. Δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Α' Γυναικείου Ρόλου για την Σαρλίζ Θερόν, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Μάργκο Ρόμπι).

Και Μετά Χορέψαμε (And Then We Danced), Λεβάν Ακίν

Ο Μεράμπ χορεύει από μικρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού, και μαζί με την παρτενέρ του Μαίρη, είναι πολύ κοντά στο να πάρουν την πολυπόθητη θέση στην Εθνική Ομάδα Χορού. Oλα όμως ανατρέπονται όταν μπαίνει στη ζωή τους ο χαρισματικός και ιδιόρρυθμος Ηρακλί. Οι επιθυμίες του Μεράμπ θα τον ωθήσουν να αμφισβητήσει το συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον του, και να τα ρισκάρει όλα. H επίσημη υποβολή της Γεωργίας για τα Όσκαρ, μια δυνατή ιστορία πάθους κόντρα σε όλες τις συμβάσεις.

Παβαρότι (Pavarotti), Ρον Χάουαρντ

Έχοντας το παρατσούκλι «ο τενόρος του λαού», ο Παβαρότι ήταν σπάνιος συνδυασμός προσωπικότητας, ιδιοφυίας και διασημότητας και χρησιμοποιούσε τις θαυμάσιες αυτές αρετές του για να διαδώσει το Ευαγγέλιο της όπερας σαν τρόπο διασκέδασης – και κάτι που μπορεί να απολαύσει όλος ο κόσμος που αγαπάει τη μουσική. Μέσα από την απόλυτη δύναμη του ταλέντου του, ο Παβαρότι κυριάρχησε στις μεγάλες σκηνές του κόσμου και έκλεψε τις καρδιές του κοινού όπου και να πήγαινε. Περιλαμβάνοντας σπάνιες συνεντεύξεις με την οικογένειά του και τους συναδέλφους του, ακυκλοφόρητο υλικό και τελευταίας τεχνολογίας ηχητική επεξεργασία, ο Χάουαρντ σκηνοθετεί την απόλυτη ταινία φόρο τιμής σε έναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο και έναν θρύλο της μουσικής που άφησε ιστορία. O Λουτσιάνο Παβαρότι δια χειρός του Ρον Χάουαρντ, σε ένα ντοκιμαντέρ για όλα τα πρόσωπα του σπουδαίου τενόρου.

Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες (Spies in Disguise), Νικ Μπρούνο, Τρόι Κουέιν

Ο υπερκατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Γουόλτερ είναι χαρακτήρας ήπιων τόνων, γλυκός και ευγενής. Ο Λανς δεν είναι. Αλλά αυτό που λείπει από τον Γουόλτερ στις κοινωνικές δεξιότητες το κερδίζει χάρη στην ευφυία και την εφευρετικότητά του, κατασκευάζοντας μοναδικά gadgets τα οποία χρησιμοποιεί ο Λανς στις επικές του αποστολές. Όταν όμως, τα γεγονότα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, ο Γουόλτερ και ο Λανς ξαφνικά πρέπει να στηριχτούν μεταξύ τους για μια ακόμα φορά. Και αν αυτό το παράξενο ζευγάρι αδυνατεί να μάθει να δουλεύει σαν ομάδα, θα κινδυνέψει ολόκληρος ο κόσμος. H διεθνής κατασκοπεία ζωντανεύει σε ένα animation που λύνει ακόμη και τα πιο δύσκολα θέματα. Η ταινία θα προβάλλεται και με ελληνικούς υπότιτλους και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

«Κατηγορώ...!» (J' Accuse), Ρόμαν Πολάνσκι

Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου. Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε. Όταν, όμως, ο Πικάρ ανακαλύπτει ότιτα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του. O Ρόμαν Πολάνσκι μεταφέρει στο σινεμά την πολύκροτη υπόθεση Ντρέιφους. Αργυρός Λέοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 σε previews και από τις 2 Ιανουαρίου 2020 κανονικά στις αίθουσες.

...Για Πάντα, Γιάννης Παπαδάκος

O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις. Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση. Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα. O Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Γερονικολού κάνουν ποδαρικό στο 2020 με το ριμέικ του τούρκικου «Issiz Adam» του 2008. Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 σε previews και κανονική διανομή από την Πέμτπη 2 Ιανουαρίου 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ