ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί η Εμίλια Κλαρκ δεν βγάζει selfies με τους θαυμαστές της;

Γιατί η Εμίλια Κλαρκ δεν βγάζει selfies με τους θαυμαστές της;
Vianney Le Caer/Invision/AP

Υπό μια έννοια, οι selfies είναι τα αυτόγραφα του σήμερα. Αντί για μια υπογραφή πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί -ενδεχομένως μαζί με μια αφιέρωση- ένα κλικ του κινητού αρκεί ως πειστήριο ότι συνάντησες πράγματι το είδωλό σου. Η Εμίλια Κλαρκ, όμως, ή Νταενέρις Ταργκάριεν αν προτιμάτε, έχει άλλη άποψη...

Όπως εξήγησε πρόσφατα η ηθοποιός, η οποία έγινε διάσημη μέσα από την σειρά «Game of Thrones», πλέον δεν βγάζει φωτογραφίες με θαυμαστές που συναντά τυχαία στον δρόμο και αυτό για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Η Κλαρκ, όταν της ζητούν μια selfie, ρωτά με τη σειρά της μήπως οι θαυμαστές της θα ήθελαν να τους υπογράψει κάτι. Επιστρέφει, δηλαδή, στο παραδοσιακό αυτόγραφο και δεν το κάνει απλώς από άρνηση στην τεχνολογία:

«Δεν θεωρώ τις σέλφι τόσο αληθινές. Όταν κάποιος μου ζητά να βγάλουμε μια, αισθάνομαι ότι στερούμαστε αυτό που θα μπορούσε να έλθει στη συνέχεια, δηλαδή η ανθρώπινη επαφή. Από την άλλη, όταν δίνεις σε κάποιον ένα αντικείμενο με την υπογραφή σου, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσεις μια συζήτηση», είπε η ηθοποιός.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι είναι πιο πολύ της κουβέντας και της λείπει η εποχή που ήταν άγνωστη μεταξύ αγνώστων και μπορούσε να μπει σε ένα μαγαζί και να αρχίσει να μιλά με τον υπάλληλο περί ανέμων και υδάτων.

Η Κλαρκ διευκρίνισε πως πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά από ένα άσχημο περιστατικό που έζησε πριν από καιρό σε ένα αεροδρόμιο.

«Μιλούσα με τη μητέρα μου στο τηλέφωνο και ήμουν στα πρόθυρα κρίσης πανικού. Άρχισα να κλαίω και δεν ήξερα τι μου συμβαίνει. Τότε, μέσα σε όλο αυτό, ένας φαν μου ζητούσε επίμονα να βγάλουμε μια φωτογραφία. Η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη», είπε.

«Προσπαθώ να αλληλεπιδρώ με τους θαυμαστές μου, χωρίς να νιώθω ότι η ψυχή μου είναι άδεια», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ