ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί η Ελισάβετ δεν επισκέφθηκε το Φίλιππο στο νοσοκομείο;

Γιατί η Ελισάβετ δεν επισκέφθηκε το Φίλιππο στο νοσοκομείο;
AP Photo/Carl Court, Pool

Πρόσφατα, ο δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, νοσηλεύθηκε για τέσσερις μέρες σε νοσοκομείο της Βρετανίας. Αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο κι απ' την ίδια τη νοσηλεία, όμως, ήταν η απουσία της Ελισάβετ από το πλευρό του. 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος μπήκε στο νοσοκομείο λόγω μιας προϋπάρχουσας κατάστασης της υγείας του που επιβαρύνθηκε εξαιτίας μια γρίπης, όπως αποκάλυψε το ίδιο το Παλάτι. Απορίες, όμως, δημιούργησε το γεγονός ότι δεν τον επισκέφθηκε κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας πριν πάρει εξιτήριο πέντε μέρες μετά και κατευθυνθεί προς το Σάντρινγκχαμ, προκειμένου να κάνει Χριστούγεννα με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Ο Φίλιππος έφυγε από το νοσοκομείο Βασιλιάς Εδουάρδος στο Λονδίνο χαμογελώντας στους φωτογράφους που τον απαθανάτιζαν, ενώ το twitter είχε πάρει φωτιά σχολιάζοντας -αρνητικά φυσικά- την απουσία της συζύγου και των παιδιών του από το πλευρό του. Η εξήγηση φαίνεται ότι είναι σχετικά απλή και κρύβεται -που αλλού;- στο βασιλικό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, γενικά οι βασιλείς δεν επισκέπτονται ο ένας τον άλλον και μέλη των οικογενειών τους στα νοσοκομεία, προκειμένου να μην προκαλέσουν αναστάτωση στους άλλους ασθενείς, αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Πηγές του Παλατιού, άφησαν να ενοηθεί ότι η απουσία της Ελισάβετ, αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας από το πλευρό του 97χρονου Δούκα του Εδιμβούργου στο νοσοκομείο, οφείλεται και σε δική του επιθυμία, καθως είναι ένας πολύ «ιδιωτικός άνθρωπος που δεν επιθυμεί η παρουσία του κάπου να προκαλεί αναστάτωση στο κοινό, ιδιαίτερα δε σε μια πολύ ευαίσθητη περίπτωση όπως είναι αυτή ανθρώπων που νοσηλεύονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ