ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το σενάριο του Joker; Δείτε πού και πώς - Περιλαμβάνει κομμένες σκηνές

Θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το σενάριο του Joker; Δείτε πού και πώς - Περιλαμβάνει κομμένες σκηνές
Imdb

Εάν σας έχουν μείνει απορίες από την πλοκή του Joker, μπορείτε τώρα να τις λύσετε διαβάζοντας ολόκληρο το σενάριο των Τοντ Φίλιπς και Σκοτ Σίλβερ, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο online... 

Ο Joker του Τοντ Φίλιπς ήταν αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες ταινίες του 2019. Ηταν επίσης και μια ταινία η οποία προκάλεσε αρκετές συζητήσεις σχετικά με την κινηματογραφική βία και το μέλλον των DC ταινιών, αλλά άφησε και αρκετά αναπάντητα ερωτήματα. Τώρα το σενάριο της ταινίας κυκλοφορεί στο ίντερνετ (μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ) και οι φανς έχουν αρχίσει ήδη να το αναλύουν.

Το σενάριο όχι μόνο περιέχει μια εισαγωγή από τους δημιουργούς της ταινίας, Τοντ Φίλιπς και Σκοτ Σίλβερ, αλλά περιέχει και κομμένες σκηνές οι οποίες αποκαλύπτουν την τύχη της γειτόνισσας του Άρθουρ Φλεκ, Σόφι Ντουμόντ, την οποία ερμήνευσε στην ταινία η Ζαζί Μπιτζ. Στη ταινία ο Άρθουρ πίστευε ότι είχε σχέση με τη Σόφι, αλλά αργότερα, όταν μπαίνει ξανά στο διαμέρισμά της, αποκαλύπτεται ότι όλο αυτό ήταν στο μυαλό του. Στην επόμενη σκηνή τον βλέπουμε να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι χωρίς να γνωρίζουμε την τύχη της Σόφι και της κόρης της. Ήταν ένα από τα μυστήρια της ταινίας.

Αν και ο ίδιος ο Φίλιπς έχει ήδη αποκαλύψει ότι η Σόφι και η κόρη της ζουν, το σενάριο αποκαλύπτει ποιες σκηνές θα ήταν αυτές οι οποίες θα μας το έδειχναν. Στη σελίδα 78, αφού ο Άρθουρ σκοτώσει το Ράνταλ, ο ίδιος παίρνει λεφτά από το πορτοφόλι του Ράνταλ και τα αφήνει έξω από την πόρτα της με ένα σημείωμα να τον δει το ίδιο βράδυ στο σόου του Μάρεϊ Φράνκλιν:

Screen Shot 2019 12 27 at 8

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Φίλιπς, ο σκηνοθέτης έκοψε και τη σκηνή με την αντίδραση της Σόφι όταν βλέπει τον Άρθουρ να σκοτώνει τον Μάρλεϊ, γιατί δεν θα ακολουθούσε έτσι τα γεγονότα από την οπτική του Άρθουρ, ένα μοτίβο το οποίο ακολουθούσε σε όλη την ταινία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ