ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Dracula: Η σειρά που έκανε τους τηλεθεατές να χάσουν τον ύπνο τους (vid)

Dracula: Η σειρά που έκανε τους τηλεθεατές να χάσουν τον ύπνο τους (vid)
Imdb

Μια νέα εκδοχή, τηλεοπτική αυτή τη φορά, του Δράκουλα, του περίφημου βιβλίου του Μπραμ Στόκερ έκανε ανήμερα Πρωτοχρονιά πρεμιέρα στο BBC. Και, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, έκανε πολλούς τηλεθεατές να χάσουν τον ύπνο τους. 

Οι Βρετανοί που παρακολούθηαν την πρεμιέρα του «Dracula», από το BBC One, βρέθηκαν μπροστά σε μερικές από τις πιο τρομακτικές σκηνές που έχουν δει στην οθόνη, με αιμοδιψή μωρά και αποκεφαλισμένες καλόγριες.

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ και εκτυλίσσεται το 1897. Στο πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε, ο νεαρός δικηγόρος Τζόναθαν Χάρκερ πέφτει στα χέρια του Κόμη Δράκουλα (Κλες Μπανγκ). Ο Χάρκερ αναλαμβάνει μια υπόθεση αγοραπωλησίας για ένα σπίτι που αγοράζεται για λογαριασμό του Κόμη Δράκουλα, από τον έμπιστό του στο Λονδίνο, τον κύριο Χόκινς.

Ο Τζόναθαν είναι αρραβωνιασμένος με τη Μίνα με την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί, όμως πριν το γάμο αναλαμβάνει να μεταφέρει ο ίδιος στον Κόμη, στην Τρανσυλβανία, τα έγγραφα της αγοραπωλησίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια Όρη, ο Χάρκερ δεν περνάει και πολύ καλά. Σε μία σκηνή τον κυνηγούν ζόμπι, ενώ μία από τις νύφες του Δράκουλα έπινε το αίμα του.

Ακολουθούν κι άλλες σκηνές, με μπόλικο αίμα και πολύ ρεαλισμό, κάνοντας τη σειρά μια από τις πιο τρομακτικές του είδους, όπως τουλάχιστον λένε όσοι την είδαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ